AETR könyv

Jó helyen jársz!

Itt juthatsz hozzá az AETR könyv legújabb, 12-ik kiadásához és az egyéb, AETR-rel kapcsolatos könyvekhez, anyagokhoz!

Fuvarozó vagy? Saját számlás szállítóként dolgozol? Sofőrként tevékenykedsz? Te vagy a fuvarszervező? Netán nem ez a fő tevékenységed, de kell vezetned 3,5 tonnánál nagyobb járművet is? Esetleg buszozol, és nem tudod, este 10 után hogyan és mennyit vezethetsz? Nem érted pontosan a MENTESSÉGET?

Akkor jobb, ha tudod: 2016-tól új szabályok vannak érvényben!

És itt van a Mobilitási Csomag is, aminek néhány pontja a belföldeseket is érinti.

 

AETR KÖNYV 12-ik kiadás
már az ÚJ SZABÁLYOKKAL!

 

Ára nyomtatva AKCIÓSAN csak 8 370 Ft!

Letölthető pdf formátumban (nem nyomtatható): 6 770 Ft!

 

 

Figyelem! Nagyon fontos, hogy ezt elolvasd!
Mi változott a tizenkettedik kiadásban?

 

 • Az AETR könyv immár a TIZENKETTEDIK kiadását éri meg, ami azt bizonyítja, hogy mindennél jobban szükség van rá a fuvarozók, szállítók körében, mindegy, hogy sofőrről vagy vállalkozásról van-e szó.
 • A legelső kiadványához képest ez a könyv már 196 oldallal bővebb, miközben az ára nem változott: immár összesen 396 oldalra “dagadt”! Kiegészítettük a Tevékenységigazoló lapról, a saját számlás szállításról, a napi- és heti pihenőidőkről, és a nemzetközi buszjáratokról szóló részeket, az idei aktualitásoknak megfelelően (többek között), valamint pontosabban meghatároztuk, mit is jelent a “közúton való közlekedés”, aminek elég nagy jelentősége van, ahogy az a legutóbbi szemináriumon is kiderült. Továbbá, a Mobilitási Csomag teljes értelmezésével.
 • A KÖNYV EGYARÁNT KAPHATÓ EBOOK FORMÁTUMBAN ÉS NYOMTATOTT KIADVÁNYKÉNT IS. A nyomtatott kiadványt bárhova magaddal viheted, a letölthető verziót pedig bárhol tudod olvasni: személyi számítógépen, laptopon, táblagépen, mobil telefonon, és akár ebook-olvasón is.
 • Nagyon fontos, hogy a könyv amiatt is egy kissé átdolgozásra került, mert 2014. februárjában megjelent a 165/2014-es EU rendelet, ami miatt módosításokra volt szükség.
 • Az említett 165/2014/EU rendeletnek van egy olyan pontja, ami 2015. március 1-től lépett hatályba. Ez pedig a TEVÉKENYSÉG IGAZOLÓ LAP új értelmezésével kapcsolatos. NAGYON FONTOS, HOGY PONTOSAN ÉRTSD EZT! Ebben a kiadásban már ez is pontosan benne van, annak minden értelmezésével, a használat magyarázatával, megfelelve az uniós szabályozásnak.
 • 2015. júliusában megjelent az ÚJ, 44/2015-es NFM rendelet is (VII. 20.), ami igazodva az ÚJ UNIÓS jogszabályhoz, szintén szabályozta a Tevékenységigazoló lap használatát. Mivel azonban ez a rendelet rengeteg félreértést és félremagyarázást szült, ezért jobbnak láttuk ezt is teljesen tisztába tenni és elmagyarázni, értelmezni az új könyvben.
 • Az említett jogszabály miatt jelentős átfogalmazásokra és több helyen is átdolgozásra került sor. Több új fejezet is bekerült a könyvbe és sok helyen megváltoztak a jogszabályi hivatkozások.
 • További változás, hogy az új EU-s jogszabály az 561/2006/EK rendelet bizonyos pontjait is módosította, amik 2015. márciusától léptek életbe, és nagyon is jó tisztában lenni vele.
 • TELJES MOBILITÁSI CSOMAG magyarázattal! Minden, ami JELENLEG hatályos!
 • 2016. január 1-től már életbe lépett a “kereskedelmi áruszállítás” fogalma, ami ALAPJAIBAN VÁLTOZTATTA MEG a saját számlás szállítókra vonatkozó szabályokat. Nekik is KÖTELEZŐ már a tachográf használata 3,5 tonna feletti szállítás esetén (a 7,5-ig tartó mentesség tehát MEGSZŰNT!!!)! NAGYON FONTOS, HOGY PONTOSAN ÉRTSD EZT! Ebben a kiadásban már ez is pontosan benne van, annak minden értelmezésével, a használat magyarázatával, megfelelve az ÚJ szabályozásnak.
 • Fuvarszervezők részére külön fejezet a könyvben!!
 • Több olyan dolgot is letisztáztunk, amikre korábban nem volt lehetőség vagy nem volt egyértelmű a hivatkozás (vagy éppen eléggé kacifántos módon tudtuk magyarázni). Az új jogszabály miatt azonban meg kell ismerkedned néhány új dologgal is.
 • Természetesen az előző kiadás óta történt új tapasztalatokat is beletettük az AETR könyv 12.0-ás kiadásába.