Kosár

Jó helyen jársz!

Itt juthatsz hozzá az AETR könyv legújabb, 11-ik kiadásához és az egyéb, AETR-rel kapcsolatos könyvekhez, anyagokhoz!

Fuvarozó vagy? Saját számlás szállítóként dolgozol? Sofőrként tevékenykedsz? Netán nem ez a fő tevékenységed, de kell vezetned 3,5 tonnánál nagyobb járművet is? Esetleg buszozol, és nem tudod, este 10 után hogyan és mennyit vezethetsz? Nem érted pontosan a MENTESSÉGET?

Akkor jobb, ha tudod: 2016 JANUÁRTÓL új szabályok vannak érvényben!

És itt van a Mobilitási Csomag is! És az ÚJ munkaügyi szabályok!

 

 

AETR KÖNYV 11-ik kiadás már az ÚJ SZABÁLYOKKAL!

8.300 Ft helyett csak 6.200 Ft!

 

Kérem az AETR könyvet!

 

Figyelem! Nagyon fontos, hogy ezt elolvasd!
Mi változott a tizenegyedik kiadásban?

 • Az AETR könyv immár a TIZENEGYEDIK kiadását éri meg, ami azt bizonyítja, hogy mindennél jobban szükség van rá a fuvarozók, szállítók körében, mindegy, hogy sofőrről vagy vállalkozásról van-e szó.
 • A legelső kiadványához képest ez a könyv már 196 oldallal bővebb, miközben az ára nem változott: immár összesen 440 oldalra “dagadt”! Kiegészítettük a Tevékenységigazoló lapról, a saját számlás szállításról, a napi- és heti pihenőidőkről, és a nemzetközi buszjáratokról szóló részeket, az idei aktualitásoknak megfelelően (többek között), valamint pontosabban meghatároztuk, mit is jelent a “közúton való közlekedés”, aminek elég nagy jelentősége van, ahogy az a legutóbbi szemináriumon is kiderült.
 • Mivel a szünet már NEM számít munkaidőnek, hanem munkaközi szünetként kell értelmezni, így az erről szóló munkaügyi fejezetet is át kellett szerkeszteni, át kellett írni egy kicsit, ki kellett egészíteni. Új Munkaügyi nyilvántartó minta került bele, és kiegészítettük a túlórákra és a munkanapokon végzett munkaidők elszámolására vonatkozó részeket (hogyan értelmezzük a túlórákat a munkaidő kereteben való foglalkoztatás esetén).
 • BÁR A KÖNYV EBOOK FORMÁTUMÚ, EZ CSAK ANNYIT JELENT, HOGY PDF FORMÁBAN FOGOD MEGKAPNI. Ezt bárhol tudod olvasni: személyi számítógép, laptop, táblagép, mobil telefon, és akár ebook-olvasó is.
 • Nagyon fontos, hogy a könyv amiatt is egy kissé átdolgozásra került, mert 2014. februárjában megjelent a 165/2014-es EU rendelet, ami miatt módosításokra volt szükség.
 • Az említett 165/2014/EU rendeletnek van egy olyan pontja, ami 2015. március 1-től lépett hatályba. Ez pedig a TEVÉKENYSÉG IGAZOLÓ LAP új értelmezésével kapcsolatos. NAGYON FONTOS, HOGY PONTOSAN ÉRTSD EZT! Ebben a kiadásban már ez is pontosan benne van, annak minden értelmezésével, a használat magyarázatával, megfelelve az uniós szabályozásnak.
 • 2015. júliusában megjelent az ÚJ, 44/2015-es NFM rendelet is (VII. 20.), ami igazodva az ÚJ UNIÓS jogszabályhoz, szintén szabályozta a Tevékenységigazoló lap használatát. Mivel azonban ez a rendelet rengeteg félreértést és félremagyarázást szült, ezért jobbnak láttuk ezt is teljesen tisztába tenni és elmagyarázni, értelmezni az új könyvben.
 • Az említett jogszabály miatt jelentős átfogalmazásokra és több helyen is átdolgozásra került sor. Több új fejezet is bekerült a könyvbe és sok helyen megváltoztak a jogszabályi hivatkozások.
 • További változás, hogy az új EU-s jogszabály az 561/2006/EK rendelet bizonyos pontjait is módosította, amik 2015. márciusától léptek életbe, és nagyon is jó tisztában lenni vele.
 • ÚJ MUNKAÜGYI SZABÁLY!!! Éjszakai pótlékot vagy műszakpótlékot kell-e fizetned a járművezetőnek? Nem mindegy! MOST már ez is benne van a 10-ik kiadásban!!!
 • TELJES MOBILITÁSI CSOMAG magyarázattal!
 • 2016. január 1-től már életbe lépett a “kereskedelmi áruszállítás” fogalma, ami ALAPJAIBAN VÁLTOZTATTA MEG a saját számlás szállítókra vonatkozó szabályokat. Nekik is KÖTELEZŐ már a tachográf használata 3,5 tonna feletti szállítás esetén (a 7,5-ig tartó mentesség tehát MEGSZŰNT!!!)! NAGYON FONTOS, HOGY PONTOSAN ÉRTSD EZT! Ebben a kiadásban már ez is pontosan benne van, annak minden értelmezésével, a használat magyarázatával, megfelelve az ÚJ szabályozásnak.
 • Több olyan dolgot is letisztáztunk, amikre korábban nem volt lehetőség vagy nem volt egyértelmű a hivatkozás (vagy éppen eléggé kacifántos módon tudtuk magyarázni). Az új jogszabály miatt azonban meg kell ismerkedned néhány új dologgal is.
 • Természetesen az előző kiadás óta történt új tapasztalatokat is beletettük az AETR könyv 11.0-ás kiadásába.

Az új jogszabály miatt meg kell ismerkednek néhány új dologgal. A konferencia könyv és az egyéb könyvek ebben segítenek...

 

AETR KÖNYV 11-ik kiadás már az ÚJ SZABÁLYOKKAL!

8.300 Ft helyett csak 6.200 Ft!

 

Kérem az AETR könyvet!

 

Miért kell rendelkezned ezekkel a könyvvekkel?
17 nagyon fontos érv az anyagok mellett!

 1. Mert referencia műként használhatod őket, amiknek ott kell lenniük nálad a jármű csomagtartójában vagy a szélvédő alatt, hogy kéznél legyenek.

 2. Mert ha most kezded a szakmát, vagy a GKI-képzésedet, akkor az AETR és a munkaügy területén nem találsz ezeknél jobb művet, amik ennyire jól megalapoznak (több autós iskola is ajánlja már a “diákjainak” és/vagy beszerzi a teljes csomagot).
 3. Mert ha már “régi motoros vagy”, akkor bőven hallhatsz kollégáktól vagy ellenőröktől olyan dolgokat, amiktől égnek állhat a hajad; ezek a könyvek tisztába teszik ezeket a félreértéseket, kivesézve a jogszabályi pontokat, megválaszolva jó néhány égető kérdést.
 4. Mert eddig is már több, mint 7.800-an vásárolták meg az AETR könyvet, NEM csak Magyarországról, és a szám egyre csak nő! A felhasználók nagyjából 60%-a egyéni járművezető, 40%-uk pedig vállalkozásként használja. MINDKÉT esetben életbevágóak ezek az adatok! (Az összes kiadványból kb. 10.000 példány fogyott eddig.)
 5. Amit a tachográfról FELTÉTLENÜL tudni kell!Mert ha utazásszervezőként vagy fuvarszervezőként dolgozol, akkor utazásszervezőként vagy fuvarszervezőként is ugyanazok a szabályok és kötelezettségek vonatkoznak rád, mint a sofőrökre, vállalkozásokra; sőt, rád ez FOKOZOTTAN érvényes, mivel TE vagy a lánc első szeme! (A jogszabály szerint is).
 6. Mert ezeket a könyveket a fuvarozók egyik legjobb barátja, az AETR hazai legnagyobb, elismert szakértője írta, több szakértő lektorálásával, ami sok éves tapasztalat és visszajelzések alapján került mindig aktualizálásra.
 7. Mert a legtöbb dolog, amiért bírságolnak, kifejtésre kerül ebben a 4 könyvben, a jogszabály “védőleplébe bugyolálva”; tehát, nem csak választ kapsz rá, hanem magát a jogszabályi részt is mellétesszük, ahol ez lehetséges, ami azért fontos, mert így bátran hivatkozhatsz az érintett jogszabályra az ellenőrzés során.
 8. Mert mindig “tudsz mihez nyúlni”, tudsz mire hivatkozni, ha bajba kerülsz vagy valamiért elbizonytalanodsz.
 9. AETR konferencia 2016Mert több ellenőr is kereste már ezt a könyvet,saját szakállára (költségére) megvásárolta azt. Sőt, olyan is volt, aki fuvarozó ismerőseinek ajánlotta a könyveket!
 10. Mert rendőrségi szakértő, igazságügyi szakértő és munkaügyi szakértő, valamint 2, egykori Közlekedési Felügyeleti ellenőr is lektorálta, illetve ajánlja MINDEN fuvarozónak – így ELENGEDHETETLEN számodra is!
 11. Mert már bírósági pert is nyert egy fuvarozó a könyv segítségével, és ennek hatására a bíróság egy “furcsa” határozatot hozott a Tevékenységigazoló lap belföldi használatával kapcsolatban.
 12. Mert dívik a “parkolói oktatás”, és légy őszinte: sok helyről hallasz sok hülyeséget! Most végre az IGAZ INFORMÁCIÓKKAL találkozhatsz, emberi nyelven elmagyarázva, több éves tapasztalattal rendelkező, VALÓDI szakértőktől.
 13. Mert ha nem tudod, miként kezeld a digitális tachográfot, a “zöld könyvből” ezt részleteiben megtanulhatod: akár Stoneridge, akár Siemens VDO menetíród van.
 14. Hogy van ez a valóságban?Mert rengeteg olyan kérdés merülhetett fel benned is, amit más, “nem túl hiteles forrásból” veszélyes lenne “elsajátítani”. Ezért inkább szerezd meg magadnak a VALÓDI szakértői válaszokat, hiteles forrásból!
 15. Mert akár járművezető vagy, akár vállalkozó, NEM szeretnéd, hogy olyan bírságot “szedj össze”, amit nagyon NEM szeretnél kifizetni. Ha pedig ellenőrzést kapsz, akkor szeretnél NAGYON felkészült lenni – akár közúti, akár telephelyi ellenőrzésről van szó.
 16. Mert másfél évtized tapasztalatait olvashatod a könyvekben – az ÉN és szakértő társaim tapasztalatát a témában. Mindez kiegészítve a sok száz olvasói visszajelzés tapasztalataival.
 17. Mert sosem tudhatod, mikor lesz szükséged ezekre a “mankókra”. Lehet, hogy egyszer “életet menthetnek”.

 

Nem emelnék ki külön fejezeteket. Minden hasznos és fontos információ egybegyűjtve végre!!!! Különösen fontos jogszabályváltozások frissítve. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hasznos és sokat segítő olvasmány!!! Üdvözlettel Zsolt.Tarján Zsolt, sofőr

Egész nyugodtan mondhatom, hogy a könyv elejétől a végéig tökéletes és minden része hasznos! Egyébként tiszta szívből, csak gratulálni tudok hozzá!!!Semperger József, vállalkozó

Kedves Kuzma Ferenc! Felbecsülhetetlen kincs a könyv, amit a kezemben tartok, köszönöm szépen!!! Csak pár oldalt olvastam és már látom, SEMMIT NEM JÓL CSINÁLTAM, mint fuvarozó, sofőr és munkáltató!!! Sok kérdésem volt és van, de addig nem merek kérdezni, amíg végig nem tanulmányoztam a könyvet… Azt sem tudom, visszamenőleg hány évet próbáljak javítani, újracsinálni… De a lényeg, szuper a könyv, VÉGRE érthetem én is a jogszabályokat, és hogy mit hogyan kell csinálnom a törvény szerint!!! Régóta kutattam, de mindenki mást mondott, vagy senki nem tudta a kérdésemre a válaszokat!!! Ez a könyv pont azt fejti ki ami engem érdekel és érint!!! Még egyszer, köszönöm munkáját!!!! Szép napot! ÉvaKovács Istvánné EV, Tiszakécske, Tavasz u., 2014. szept. 5.

 

AETR KÖNYV 11-ik kiadás már az ÚJ SZABÁLYOKKAL!

8.300 Ft helyett csak 6.200 Ft!

 

Kérem az AETR könyvet!