Már elindult pár helyen a vizsgamentes GKI!

Két hete írtam erről, de mi változott azóta?

GKI vizsga nélkül? Elindult, de mégsem…

Ahogy azt nemrég megírtam, már szeptemberben kiküldte az illetékes Minisztérium a GKI képzéssel foglalkozó iskoláknak azt a feltételrendszert, ami ahhoz szükséges, hogy bevezessék a hatósági vizsgamentes GKI továbbképzéseket.

Ez a fajta képzési rendszer az alapképzésre nem, csak a továbbképzésre érvényes, a jelenlegi elképzelés szerint. Ha tehát valaki most akarja megszerezni az ELSŐ GKI kártyáját, akkor annak, jelenlegi információim szerint az elméleti vizsgáit továbbra is a Közlekedési Hatóság számítógépes vizsgateremében kell majd letennie.

Azóta beszéltem 3 iskolával is ezzel kapcsolatban, hogy mi is a helyzet MOST, 2023. november 9-én.

Foglaljuk ezt össze röviden!


 

Az e-Titán még nem állt  át…

Az e-Titán rendszerben még nincs benne (a képnek nincs köze ehhez, csak illusztráció)

A folyamat úgy zajlott, hogy az iskoláknak valóban kiküldték a feltételrendszert, hogy mi szükséges ahhoz, hogy megfeleljenek az új oktatásnak (is). Nagyon-nagyon leegyszerűsítve ez 3 dolgot jelent:

 1. Akkreditáció. Ez lényegében annak a hivatalos elismerése, hogy valamely szervezet vagy (oktatási) intézmény alkalmas bizonyos tevékenységek (vizsgálat, tanúsítás, ellenőrzés) meghatározott feltételek szerinti végzésére.
 2.  

 3. Szimulátor. A kötelező gyakorlás feltételrendszere. Ez minimum 3-szor 50 perces szimulációs tevékenységet jelent, perc, illetve másodperc pontossággal. A szimulációs gyakorlást is szigorúbban ellenőrzik.
 4.  

 5. Tananyag. Az e-Titán rendszerben elérhető „új” tananyag és vizsgarendszer, ami biztosítja az újfajta képzést és belső vizsgát (hogy megfelelhess a hatósági vizsgamentes GKI oktatási feltételeknek), illetve, a tanfolyamtermi tananyag és az új vizsgakövetelmény ehhez.

Ahogy eddig is, minden modul után modulzáró vizsgát kell tenned. Ez is elég szigorú. Amíg nem tettél sikeres vizsgát egy-egy modulon, addig nem mehetsz tovább a következőre.

Jelenleg van pár iskola, aki megfelelt már az első KÉT pontnak. A harmadik viszont, sajnos, nem rajtuk múlik. Magyarul, az e-Titánban még nem elérhető az új képzési anyag. Ezért lényegében MÉG NEM TUDNAK elindulni a vizsgamentes GKI-k – legalábbis online formában nem.

 


 

ONLINE is működik majd a dolog! Mi lesz ennek a menete?

Azok az iskolák, akikkel beszéltem erről, megerősítettek abban, hogy ONLINE, azaz, e-learning formájában is elérhető lesz a vizsgamentes GKI tananyaga! Legalábbis MOST ez teljesen így néz ki!

(Mivel meglehetősen zavaros még a dolog és szinte naponta változik kis túlzással, hogy miként fog működni az egész, ezért, ha esetleg valami, amit leírok, kiegészítésre szorulna, akkor megkérem a GKI iskolákat, hogy írják már meg nekem, mert minden információt a lehető legpontosabban akarok megírni. Mivel még mindig képlékeny az egész, így előfordulhat, hogy valami mégsem úgy lesz, ahogy leírom, ezért fontos, hogy korrigáljanak engem az iskolák, ha ez szükséges. Köszönöm.)

 

Foglaljuk össze a jelen helyzetet!

Foglaljuk össze akkor ezt!
 • Egyre több iskola kapja meg az engedélyt a hatósági vizsga nélküli GKI továbbképzésre. Jelenleg azonban még MINDIG NEM tud elindulni a rendszer, mert nincs meg a 3-ik pont. Ez nem az iskolákon múlik.
 • Eddig úgy tudtuk, hogy a hatósági vizsgához nem kötött GKI továbbképzés esetén kötelező lesz „beülni a tanfolyamterembe” és egyetlen percet sem hiányozhat a tanuló. Ez gyakorlatilag abban az esetben így is lesz, ha a tanuló ezt a fajta tanulási módot választja. Mármint, a tanfolyamtermi képzést. És ebben az esetben VALÓBAN végig kell ülni a teljes képzést.
 • Azonban, a hatósági vizsgamentes GKI továbbképzés jelen állás szerint – úgy néz ki -, hogy elvégezhető lesz e-learning formájában is, amint a korábban említett 3 pont 100%-ban teljesül egy adott oktatási intézményben (ez a feltételrendszer egyébiránt a tanfolyamtermi oktatásra is igaz).
 • Fontos viszont, hogy akármelyik képzési formát is választja a tanuló, ugyanúgy lesz egy vizsga (nem hatósági) a GKI továbbképzés végén, amit az iskolában kell megcsinálni (bár ez is változhat még, lehetséges, hogy valami módon online is elvégezhető lesz, ezt még nem tudjuk pontosan), és jelen állás szerint legalább 60%-osra meg kell írni. A különbség annyi, hogy nem „a hatóság előtt” vizsgázol.
 • Jelenleg tanfolyamteremben már el lehet végezni az újfajta továbbképzést, de mivel KÖTELEZŐ egy teszt, ahogy írtam (nem hatósági), ami elég szigorú lesz, és mivel ez még NINCS jelenleg kiadva, nem elérhető, így lényegében jelenleg nem vagy előrébb, mert az „iskolai vizsga” nélkül érvénytelen lesz a képzés: nem fogod megkapni a kártyát.
 • Összességében úgy néz ki, hogy semmivel sem lesz olcsóbb a dolog, sőt! De ezt persze iskolája válogatja. Mindössze annyiról van szó, hogy akármelyik képzési formát is választod, nem lesz hatósági vizsga.
Összességében tehát a 3-as pontra várnak az iskolák. Amint ez megvan, akkor fogjuk a VÉGLEGES működési módot megtudni, de nagy valószínűséggel ez az lesz, amit fentebb leírtam.

 


 

MOST KELL KÖNYVELŐT VÁLTANOD!

Fuvarozókra szakosodott könyvelés, bérügyintézés indul január 1-től!

 

Január 1-tól indul! Kifejezetten fuvarozókra, szállítókra szakosodva!

Lehet, hogy érdemes könyvelőt váltanod?

Az elmúlt fél évben azon dolgoztam, hogy milyen olyan, valamennyire kapcsolódó területen tudunk még segíteni a fuvarozóknak, amely terület:

  • nagyon kényes és adott esetben vitás lehet,
  • problémás lehet benne a kapcsolattartás,
  • rendkívül fontos a pontosság és rugalmasság,
  • szakosodott a területre, és
  • az évek óta megszokott magas szintű szakmaiságot és alaposságot képviseli.

Az S + K Könyvelő- és Adótanácsadó Kft. tulajdonosaként és ügyvezetőjeként felkészültünk a szolgáltatás elindítására.

Figyelem! Egyelőre – cégmérettől függően – 20-30 céggel tudunk legfeljebb elindulni.

 


 

Ha te is tapasztalod az alábbiak valamelyikét, akkor NE várj sokat!

Ha te is tapasztalod ezeket, NE VÁRJ tovább!

 • nem a speciális, 1988-as évi I. közúti Tv. szerint végzi a bérügyintézést, illetve, nem szakosodott a szállítási szektorra
 • nem megfelelő a tőle érkezett segítség
 • nem elég alapos a könyvelés, vagy nem érzed úgy, hogy időben és megfelelő mértékben tájékoztatva lennél
 • a könyvelő nehezen elérhető és/vagy nem naprakész
 • nincs kielégítő tájékoztatás a jogszabályi változásokról
 • könyvelői hibák keletkeznek, amik a cég pénzügyeire is hatással lehetnek
 • a könyvelődnek nincs felelősségbiztosítása (kattints a linkre!)
 • nincs biztosítva egy megfelelő visszaélés bejelentési rendszer (kattints a linkre!)

 

TÖLTSD KI AZ ÁRAJÁNLATKÉRŐ ŰRLAPOT KÖTELEZETTSÉG MENTESEN!
Árajánlatkérő űrlap

Árajánlatkérő űrlap

 

Ne várj vele, legalább megtudod, mire számíthatsz! Ehhez kattints a jobb oldali képre!

Itt meg tudsz adni minden szükséges adatot, amiből egy megfelelő árajánlatot tudunk adni.

Sajnos, VAN OLYAN, amikor nem tudsz mit tenni, egyszerűen MUSZÁJ könyvelőt váltanod. Természetesen, ha elégedett vagy a jelenlegivel, akkor nincs dolgod ezzel, hagyd figyelmen kívül. De ha felmerült már benned, hogy „érdemes lenne körülnézni”, akkor viszont szánj rá egy kis időt, tanulmányozd át a weboldalt és töltsd ki az űrlapot!

Ebben az esetben ugyanis megéri a ráfordított időt.

Kattints a jobb oldali képre és töltsd ki az űrlapot!

 


 

7 ok, amikor könyvelőt KELL váltanod!

Ha bizonytalan vagy, miért is tedd meg ezt a néha nem könnyű, de adott esetben SZÜKSÉGES lépést, akkor íme, 7 ok, ami „felnyithatja a szemed”! Ezeket NE hagyd figyelmen kívül, mivel ezek közül AKÁR CSAK EGY is súlyos következményekkel járhatKattintsd az alábbi képre és tudd meg, mi ez a 7 OK! Nagyon is lehetséges, hogy súlyos bírságoktól, konfliktusoktól, nehézségektől kíméled meg magad (amiket most még lehet, hogy nem is érzékelsz).


7 OK, AMIKOR KÖNYVELŐT KELL VÁLTANOD!
7 ok, amikor könyvelőt KELL váltanod!

7 ok, amikor könyvelőt KELL váltanod!

 

 

Üdvözlettel:

 

 

 

 

 

Szállítmányozói munkaügyi- és AETR szakértő
műszaki szakoktató
(diploma: Budapesti Műszaki Egyetem)