Hát, akkor: GKI sokadjára! Vizsgamentes GKI tanfolyamok (?)

Már legalább 1 éve téma

GKI vizsga nélkül?

Én 2022-ben, kábé ebben az időszakban hallottam először arról, hogy eltörlik a KÖTELEZŐ GKI vizsgát (de továbbra is választható lesz majd).

Voltak erre mindenféle időpontok (pontosabban: spekulációk erre), hogy mikortól fog ez érvénybe lépni. Meg milyen formában, hogy fog ez kinézni. Ugye, tanfolyamtermi oktatás versus e-learning.

Pletyka szinten – vagy talán nem is annyira pletyka -, ha azt választom, hogy nem akarok vizsgázni, akkor kötelező beülnöm pár napra a tanfolyamterembe. Ha pedig e-learninget (otthon tanulás) választok, akkor kötelező vizsgázni.

Aztán voltak más alternatívák is, például, hogy távoktatással is mehet majd a vizsgamentes GKI. Legalábbis ilyen elképzelés is volt/van. Mindezek jelenleg még NEM jogszabályi keretek között merültek fel és terjednek egymás között.

Fontos megérteni, amennyire én tudom, hogy vizsgamentes GKI kártyát csak olyan személy szerezhetne majd, akinek volt már korábban GKI kártyája (továbbképzésen vesz részt). Legalábbis, a jelenlegi elképzelés ez. Ha valaki most akarja megszerezni az ELSŐ GKI kártyáját, akkor annak, jelenlegi információim szerint az elméleti vizsgáit továbbra is a Közlekedési Hatóság számítógépes vizsgateremében kell majd letennie.
 


 

Elvileg hamarosan indulhatna, de mégsem…

Jelenleg kábé ott tartunk, hogy elvileg hamarosan indulhatnának egyébként a vizsgamentes GKI tanfolyamok: ezek már tulajdonképpen mehetnének, is ha… Amennyire én tudom, az Illetékes Minisztérium szeptember elején már elvileg elkezdte kiadni az engedélyeket a képzéssel foglalkozó iskoláknak a vizsgamentes GKI tanfolyamok elindítására. Elméleti szinten tehát az első ilyen tanfolyamok már szeptemberben elindulhattak volna.

Azonban, ez NEM történt meg, amennyire én tudom, SEHOL sem, semelyik iskolában. Jelenleg még nincsenek engedélyek: se jogszabályi háttér nincs róla, sem pedig az iskolák nem tudtak felkészülni, átállni az új rendszerre (szimulátorok, egyéb feltételek). Több iskolával és sok magánszeméllyel történő beszélgetésem erre enged következtetni.

Tehát, a vizsgamentes GKI tanfolyamok elindításához szükséges engedélyeket lényegében még nem adta ki az illetékes minisztérium. Elvileg elkezdte, ami azt jelenti, hogy néhány iskola felé ez elindult, amennyire én tudom, de jelenleg még senki nem tudott megfelelni a feltételeknek, pontosabban, nem is tudni, pontosan milyen feltételeknek is kellene megfelelni, így lényegében a tényleges engedélyek kiadásának időpontja még mindig bizonytalan.

 


 
Ha lejárt a GKI kártyád, NE várj, menj be és hosszabbítsd meg, ahogy eddig!

Ha lejárt a GKI kártyád, NE várj, menj be és hosszabbítsd meg, ahogy eddig!

Jelenleg itt tartunk. Tudom, ez nem az a hír, amit vártál. De még mindig jobb legalább EZT tudni, még ha nem is jó, mint teljes bizonytalanságban lenni, mert olyanról is hallottam, hogy valakinek LEJÁRT A GKI KÁRTYÁJA, DE NEM ÚJÍTOTTA MEG, MERT ARRA VÁRT, HOGY MAJD ELKEZDŐDIK A VIZSGA NÉLKÜLI TOVÁBBKÉPZÉS.

Ezt SEMMIKÉPP NE TEDD! MERT bizonytalan, pontosan mikor és hogyan fog ez elindulni. Ha lejárt a GKI kártyád, NE várj, menj be és hosszabbítsd meg, ahogy eddig! Jelenleg nem tehetsz mást.

Hidd el, amit tudok erről, azt nagyjából elmondtam most! És azt is hidd el, hogy abban a pillanatban, amikor ez életbe lép, ahogyan életbe lép, és amint meglesz a jogszabályi háttere is, abban a pillanatban tájékoztatni foglak róla: hogyan, milyen formában, miként lehetséges, stb.

Addig legyen az a STABIL ADAT számodra, hogy jelenleg MÉG NEM működik ez, „jelenleg még minden a régi”.

 


 

FIGYELEM! SPECIÁLIS! Fuvarozókra szakosodott könyvelés indul január 1-től!

 

VÁLTS KÖNYVELŐT MOST!

Fuvarozók és szállítók speciális könyvelése és bérügyintézése

 

Január 1-tól indul! Kifejezetten fuvarozókra, szállítókra szakosodva!

Lehet, hogy érdemes könyvelőt váltanod?

Az elmúlt fél évben azon dolgoztam, hogy milyen olyan, valamennyire kapcsolódó területen tudunk még segíteni a fuvarozóknak, amely terület:

  • nagyon kényes és adott esetben vitás lehet,
  • problémás lehet benne a kapcsolattartás,
  • rendkívül fontos a pontosság és rugalmasság,
  • szakosodott a területre, és
  • az évek óta megszokott magas szintű szakmaiságot és alaposságot képviseli.

Az S + K Könyvelő- és Adótanácsadó Kft. tulajdonosaként és ügyvezetőjeként felkészültünk a szolgáltatás elindítására.

Figyelem! Egyelőre – cégmérettől függően – 20-30 céggel tudunk legfeljebb elindulni.

 


 

Ha te is tapasztalod az alábbiak valamelyikét, akkor NE várj sokat!

Ha te is tapasztalod ezeket, NE VÁRJ tovább!

 • nem a speciális, 1988-as évi I. közúti Tv. szerint végzi a bérügyintézést, illetve, nem szakosodott a szállítási szektorra
 • nem megfelelő a tőle érkezett segítség
 • nem elég alapos a könyvelés, vagy nem érzed úgy, hogy időben és megfelelő mértékben tájékoztatva lennél
 • a könyvelő nehezen elérhető és/vagy nem naprakész
 • nincs kielégítő tájékoztatás a jogszabályi változásokról
 • könyvelői hibák keletkeznek, amik a cég pénzügyeire is hatással lehetnek
 • a könyvelődnek nincs felelősségbiztosítása (kattints a linkre!)
 • nincs biztosítva egy megfelelő visszaélés bejelentési rendszer (kattints a linkre!)

 

TÖLTSD KI AZ ÁRAJÁNLATKÉRŐ ŰRLAPOT KÖTELEZETTSÉG MENTESEN!
Árajánlatkérő űrlap

Árajánlatkérő űrlap

 

Ne várj vele, legalább megtudod, mire számíthatsz! Ehhez kattints a jobb oldali képre!

Itt meg tudsz adni minden szükséges adatot, amiből egy megfelelő árajánlatot tudunk adni.

Sajnos, VAN OLYAN, amikor nem tudsz mit tenni, egyszerűen MUSZÁJ könyvelőt váltanod. Természetesen, ha elégedett vagy a jelenlegivel, akkor nincs dolgod ezzel, hagyd figyelmen kívül. De ha felmerült már benned, hogy „érdemes lenne körülnézni”, akkor viszont szánj rá egy kis időt, tanulmányozd át a weboldalt és töltsd ki az űrlapot!

Ebben az esetben ugyanis megéri a ráfordított időt.

Kattints a jobb oldali képre és töltsd ki az űrlapot!

 


 

7 ok, amikor könyvelőt KELL váltanod!

Ha bizonytalan vagy, miért is tedd meg ezt a néha nem könnyű, de adott esetben SZÜKSÉGES lépést, akkor íme, 7 ok, ami „felnyithatja a szemed”! Ezeket NE hagyd figyelmen kívül, mivel ezek közül AKÁR CSAK EGY is súlyos következményekkel járhatKattintsd az alábbi képre és tudd meg, mi ez a 7 OK! Nagyon is lehetséges, hogy súlyos bírságoktól, konfliktusoktól, nehézségektől kíméled meg magad (amiket most még lehet, hogy nem is érzékelsz).


7 OK, AMIKOR KÖNYVELŐT KELL VÁLTANOD!
7 ok, amikor könyvelőt KELL váltanod!

7 ok, amikor könyvelőt KELL váltanod!

 

 

Üdvözlettel:

 

 

 

 

 

Szállítmányozói munkaügyi- és AETR szakértő
műszaki szakoktató
(diploma: Budapesti Műszaki Egyetem)