Kosár

Heti “kisokos”: a 28 nap MINDEN PERCE számít! Néha nem egyértelmű, hogy ezt miként tedd meg…

 

Talán nem újdonság számodra, amikor azt mondom, a járművezetőnek az aznapi és visszamenőleges 28 napi TELJES idejével el kell számolnia.

A „teljes” alatt azt értem: „minden egyes perc”. 28 + aznap MINDEN egyes perce.

A 400 ezer forintos kérdés ez: KINEK és HOGYAN, MILYEN FORMÁBAN kell ezt megtennie?

A járművezetőnek? A vállalkozásnak? Vagy mindkettő felelős érte?

Nos, az AETR könyvben nagyon részletesen írtunk erről, mármint arról, hogy ez EGYETEMLEGES felelőssége mindkét félnek. Ide kattintva most óriási kedvezménnyel rendelheted meg a 7-ik kiadást. (60%-os akció, csak a készlet erejéig!)

Elsődlegesen a járművezetőnek kell minden percet igazolnia, pl., korongok hátulján rajzolja a pihenőket...

Elsődlegesen a járművezetőnek kell minden percet igazolnia, pl., korongok hátulján rajzolja a pihenőket…

A lényeg, hogy elsődlegesen a járművezetőnek kell minden percet igazolnia, pl., korongok hátulján rajzolja a pihenőket, vagy akár több korongon a szabadságot, vagy a korong hátuljára rajzolja az egyéb munkát, vagy visszaírja a kártyára a hiányzó időt, stb. Használhat sárga korongot is, de a vállalkozás is igazolhatja ezen időket pl. tevékenység igazoló lappal.

Ami fontos, hogy MINDKETTŐNEK (cég és sofőr) meg kell győződnie arról, hogy indulás előtt meglegyenek az igazolások. Méghozzá MINDEN egyes percről!

Továbbá, NEM SZABAD ütközéseknek lennie! Vagyis, ha akár korongot, akár kártyát használsz, és a cég megírja a tevékenységi lapot, akkor azt az időt TILOS visszaírni a kártyára vagy a korongra. Vagy, ha korongot is használsz és kártyát is, akkor a kártyára még VÉLETLENÜL SE írj vissza semmilyen olyan adatot, ami a korongon is szerepel.

„Üdv!
Vitában állok a főnökömmel, meg kollégáimmal, mert nem értünk egyet a kézi beadást illetően.
Felváltva járok napi váltásban korongos és digitális járművel.
Ami nem egyértelmű, az az, hogy ha pl. hétfőn voltam utoljára digitális járművel és utána csak megint hétfőn megyek, de péntekig korongossal vagyok, akkor, ha a hétfői bevitelt a pénteki kivételig írom vissza, mi fog a kártyára íródni ágy tevékenységgel?
Én azt állítom, hogy az utolsó kivételtől a pénteki kivételig, ami korong volt pihenőt fog bejegyezni, tehát kiüti a keddtől-péntekig megírt korongjaimat.”

Nos, a fenti esetben mi történne?

Ha a kártyát nem használod hétfőtől péntekig, és utána beteszed a kártyádat hétfőn (vagyis, gyakorlatilag hétfőtől hétfőig nincs rajta adat), akkor természetesen nem csak hétfőtől péntekig tudsz visszaírni „ágyat”, hanem hétfőig. De az is lehet, hogy csak péntekig, bár ennek nincs sok értelme, ha hétfőig pihenőt töltesz.

Vagyis, vissza tudnád írni a teljes heti időszakot az utolsó kártya kivételtől a legutóbbi kártya behelyezésig. Bármit visszaírhatsz, akár pihenőt, akár egyéb munkát, mindegy (hiszen kézi adatbevitelt eszközölsz).

Természetesen, akármelyik megoldást választanád, mindenképpen SÚLYOS SZABÁLYSÉRTÉST követnél el, mivel ebben az esetben valóban ütköző adatok, egymásnak ellentmondó információk lennének: a korongokon a ténylegesen, tachográf által regisztrált idők, jelek lennének, amit hétfőtől péntekig dolgoztál, és a kártyára visszaírt pihenőidő. Ez a két adat teljesen ellentmond egymásnak, és súlyos szabályszegés lenne.

Ha felváltva jársz korongos és kártyás járművel, akkor bizony nagyon figyelned kell arra, hogy:

  1. NE legyenek dupla igazolások, visszaírások, pl. ne írj SEMMI olyat a kártyára, amit korongon rögzítettél;
  2. MINDIG legyen nálad mind a kártya, mind pedig a korongok, akármelyik járművet is vezeted;
  3. NE foglalkozz azzal, hogy a nyomaton a vissza nem írt időszakra kérdőjel jelenik meg! Ez nem probléma, mivel ez csak annyit jelent, hogy arra az időszakra nincs adat a kártyán (hiszen vannak róla korongok).

 


 

Rövid kisokosomba ennyi fért most bele. A javaslatom: szerezd be magadnak az AETR könyvet, ha még nincs meg, és a konferencia könyvet, mert ezekben nagyon sok hasznos információt olvashatsz ezekről.

 


 

Jelentkezés

Szólj az ismerőseidnek! Ha elfogy az AKCIÓS KÖNYV, akkor ERRŐL LEMARADNAK. Már csak 8 darab kapható az AETR 7.0 könyvből akciós áron, 60%-os kedvezménnyel!

Akciós AETR könyv, konferencia könyv és tachográfos könyv

 

Ez most MINDENKINEK elérhető akció, AMÍG VAN BELŐLE, ezért szólj másoknak is erről, de gyorsan, mert nem sok idő van rá!

 

Szólj az ismerőseidnek!
Ha elfogy, akkor ERRŐL LEMARADNAK.

 

Nincs sok idejük, ha ki szeretnék használni ezt a kedvezményt. Ha nincs itthon most az ismerősöd, vedd meg neki TE és majd utólag rendezed vele. NEHOGY KÉSŐ LEGYEN!!!!

 

Kérem az AETR könyvet MOST!

Megrendelem MOST!

Üdvözlettel,

Ferenc

 

Kategória: 2017. június

1 hozzászólás

Molnár · 2020.02.02. - 11:37

Üdv! Olyan kerdesem lenne ,hogy olankor ha pl. reggel kedek koronal 7-10 oraig utanna atulok digitalisra 10-12 oraig es vissza kell ulnom ugyan arra a korongos autora 12-17 oraig akkor a kartyat mit kell vissza irni?

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .