Kosár

Ez a bejegyzés a következő témáról szól…

 • Vezetési és pihenőidők nyilvántartása
 • Információkérés az útdíj rendszer hibáiról
 • Már nyomtatott formában kapható az AETR könyv
 • Egy új szolgáltatással bővültünk

 

Vezetési és pihenőidők nyilvántartása

Vezetési és pihenőidők nyilvántartása

Vezetési és pihenőidők nyilvántartása

A legfontosabb dolog, hogy tudd, mennyi vezetési és pihenőidőd van egy-egy napon és héten.

Természetesen, utólag ezt lehet elemezni, magyarázni, értelmezni, de az sem hátrány, ha napközben is azért – legalább úgy-ahogy – képben vagy ezzel. Különben a dolgok rosszra fordulhatnak.

Sokan kérdezik tőlem, hogy menet közben hogyan tarthatnák nyilván, hogy pontosan mennyi a vezetési és pihenőidejük azon a napon?

Válasz 1: szinte sehogy, vagy legalábbis, ehhez egy nagyon gyors és kiváló GPS-rendszer szükséges. Ennek számos egyéb haszna is van, ahogy azt ebben a cikkben olvashatod. Javaslom, olvasd el.

Válasz 2: javaslom, hogy SEMMIKÉPP ne centizd ki se a vezetést, se a szünetet, pihenőt, és ha ez megoldható, inkább jóval előbb állj meg szünetet tartani, mint indokolt lenne, mert “lehet, hogy a következő parkoló már tele lesz”, és kifutsz az időből. Ha tehát 3 óra 40 perc vezetés után van egy kvázi üres parkoló, akkor mindenképpen vedd ki inkább a szünetet. És nehogy 45 percet vegyél ki! Legalább 50-et! Hátha siet az órád!

Válasz 3: mellékeltem egy kis segédletet, amin vezetheted nagyjából, hogy hol tartasz a vezetésben, szünetben, sőt, ezt egész hónapban is megőrizheted. Javaslom, legyen nálad egy stopperóra vagy valami, amivel méred az időt (nem kicentizve!), és ezeket vezesd fel ide. Vagy, ennek mintájára te is készíthetsz valami hasonlót. Kattints ide ehhez, hogy letölthesd!

 

De hogyan kell értelmezni a pihenőidőt?

Hogy értsd, pontosan mire is gondolok, egy kedves, nagyon régi ügyfelünk kérdését hadd idézzem, akinél az egyik járművezetőt bírságolta meg az NKH. A kérdése az volt, hogy jogos volt-e ez a bírság? (Biztos, hogy magára ismer az illető :-).)

Szia Feri!

Egyik sofőrünk 270 000-es büntetést kapott. Szeretném ha vélelmeznéd, esetleg van javaslatot a büntetés csökkentésére, vagy csak marad a részletfizetési kérelem?

A 15.-16.-a heti pihenő, 17. szabadság. Azt nem értem a 18.-i koronggal kapcsolatban, hogy 22:40 -től 19.-e 10:20-ig miért nincs meg a pihenő idő? Sőt a rendelkezésre állási idő sem kevés… – ezt esetleg én értelmezem rosszul?

A többivel nem igen lehet mit kezdeni… Nem szeretnék kiszúrni  a sofőrrel, jól kijövünk, igyekszünk megbecsülni egymást… ezért kérem a tanácsodat…(természetesen továbbra is tudom, h az időd pénz, ezért utalom a szükséges díjat.)

Mielőtt hozzánk jött, 2012. 12. hó végezte el a GKI-t. A biztonság kedvéért Tőled vásárolt könyvet, cd-t adtam neki. Bár a tapasztalatom, hogy elég ritkán tanulmányozzák a fiúk, annak ellenére, hogy felhívjuk a figyelmüket a szabályok betartására.

Köszönöm!
Üdvözlettel: Erzsébet

A szükséges korongokat megkaptam, és átnéztem (most itt nem csatolom neked, esetleg névtelenül, mint tanulságos esetet felhasználom majd, ha az illető hozzájárul.

De ami itt a lényeg, hogy ránézésre (és a sofőr elmondása alapján is) elsőre úgy tűnt, hogy a pihenőidők (napi pihenőkről van szó), rendben vannak. De a gyakorlott szem, mint amilyen az enyém – öndicséret 🙂 – kis vizsgálódás után gyorsan kiszúrta a hibát. Pár másodperc után egyből láttam, mi volt a gond, és meg is írtam Erzsébetnek, hogy sajnos, bizony mind a három korongra jogos volt a bírság.

Aztán megállapodtunk abban, hogy szakértői véleményt is adok az illetőnek (egy állásfoglalást), amiből kiderül, mi volt a hiba, a félre értés, a helytelen értelmezés. Ezt egy másfél oldalas írásban foglaltam össze, részletesen kifejtve a témát.

 

Ez két dologhoz vezet el:

 1. Egy ÚJ szolgáltatáshoz, amit az utóbbi hetekben néhány ügyfelünk igénybe vett. Ez a “szakértői véleményezés” vagy állásfoglalás, ahogyan fentebb írtam. Tényleg nagyon hasznos dolog ez, mielőtt az ember tenne valamit. A bevezetése óta jó néhányan éltek már ezzel a szolgáltatással. (Részletesebben itt olvashatsz róla.)

  Ennek lényege: légy 100%-ig bizonyos abban, hogy a szankció jogos-e vagy sem, és hogy érdemes-e tenned valamit az ügyben vagy sem! Ilyenkor küldd el nekünk szkennelt formában emailben az info@aetr.hu email címre a szükséges anyagokat, dokumentumokat, hogy átnézhessük azokat. Az érvényes jogszabályok alapján ezt követően elküldjük neked szintén írásban az állásfoglalást.

 2. AETR profi könyvcsomag

  AETR profi könyvcsomag

  Annak hangsúlyozása, mennyire fontos rendelkezned (és MINDEN sofőrödnek, fuvarozó vagy szállítással foglalkozó ismerősödnek) az AETR könyvvel, és mennyire fontos azt naponta forgatnod és egy-egy kritikusabb részt újraolvasnod. SEMMI MÁS nem fog segíteni a bírság megelőzésében, csak a kellő, alapos ismeret és felkészültség.

  Eddig nagyjából 1000-szer mondtam ezt el szerintem, de mivel minden héten kapok legalább 2, de inkább több bírsággal kapcsolatos esetet (egy részét továbbítom szakértő társaimnak), és még ennél is több olyan kérdést, amik mind benne vannak a könyvben, részletesen, ezért mindez azt mutatja, hogy MÉG MINDIG NEM mondtam el elégszer: marha drága a tanulópénz!!! Neked. “Ők” komolyan veszik, hogy bevasalják rajtad, amit lehet. Te is tégy így!

  NE feküdj le anélkül, hogy valamit újra el nem olvastál az AETR könyvből! Az ÚJ, bővített kiadás most nagy segítségedre lesz. Szerezd be a sajátodat vagy ajánld az ismerősödnek MOST!

Egyébiránt most pénteken jön ki a nyomdából a friss, nyomtatott verzió (a bővített, újított!), mivel többen azt kérték, hogy inkább így szeretnék, kinyomtatott formában. Ezért az ebook formátumot meg is szüntettük – marad a jól bevált könyv formátum, 340 oldalon!

Ha neked a régi könyv van meg, akkor a két kiadvány között “különbözetet” letöltheted egy csekély összegért – ez az egy kiadvány van ebook formátumban.

 

A főbb termékek árai

ÚJ kiadású AETR könyv, 340 oldal, ugyanazon az áron, mint eddig: 8,500 + 5% áfa.
Minden további AETR könyv (ha már megvan) 20%-os kedvezénnyel: 6,900 + 5% áfa.
Húsba vágó kérdések (piros) könyv olcsóbb lett: 5,100 + 5% áfa.
A 2 könyv együtt vásárolva, csomagban (17% kedvezmény) még olcsóbb: 11,300 + 5% áfa.
Kiegészítés a régi és az új AETR könyv között (90 oldal) pdf-formátumban: 650 + 27% áfa.

Megrendelés és teljes árlista: ide kattintva érhető el.


Információ kérés az ED rendszer hibáiról

Az alábbiakban egy az egyben közreadom a FUVAROZÓ VÁLLALKOZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE hírlevelét, mert szerintem hasznos lehet. “Természetesen” az útdíjjal kapcsolatos.

Tisztelt Kollégám!

A következő napokban személyes találkozót kezdeményezett a FUVOSZ vezetőivel az ÁAK Zrt. új vezérigazgatója Börzsei Tibor úr.

Kérem, hogy az ED-vel kapcsolatos konkrét problémák közül azokat, melyeket augusztus hónapban tapasztalt, vagy korábban nem írt meg az e-utdij.panasz@fuvosz.com címre, küldje meg részünkre, hogy a közvetlen találkozón felvethessük. (A július 31-ig beérkezett panaszokat már átadtuk a minisztériumnak.)

Gyors visszajelzését, és bizonylatok másolatát várjuk az e-utdij.panasz@fuvosz.com címen.

Előre is köszönöm: Peredi Péter
főtitkár


Ajándék videó a céges oktatásról!

Videófelvétel

Ez a bejegyzés azoknak szól, akiknek évről-évre megtartjuk az oktatást, vagy MOST először szeretnék, hogy az idei oktatást megtartsuk.

Mivel a hatóság “elvárja” (és behajtja rajtad) azt, hogy minden évben tartsd meg az oktatást a járművezetőidnek (kiváltképp, ha újak is vannak), ezért LEGYEN MEGTARTVA a képzés.

Leállhatsz vitatkozni az ellenőrrel, hogy “de hát mi alapján kötelező”, stb., de nem érdemes: nagyon macerás bármit is bizonyítanod.

Ezért már MOST kezdd el betervezni az éves oktatást! Már MOST jelezd kolléganőnknek, hogy mikorra szeretnéd.

 

DVD-felvétel készítése az oktatásról MOST GRÁTISZBAN!

Jól működő dolog és nagy mértékben segíti a megértést és az anyag elmélyülését, ha utólag vissza tudjuk nézni vagy hallgatni az oktatási anyagot. Így, ha ezt igényli a vállalkozás, videofelvételt készítünk az oktatásról. A felvett videóanyagból DVD-t készítünk, amiket a vállalkozás visszahallgathat vagy visszanézhet.

Egy ilyen DVD-n kapod meg az előadáson felvett anyagot (persze, a saját céged nevével, természetesen).

AETR oktatás a TE cégedben!

 

Amennyiben az oktatás mellé (melynek kedvezményes díjazását itt olvashatod) ezt is kéred, akkor a videofelvétel és DVD készítés díja 9.900,- Ft + áfa helyett most GRÁTISZ! (szabadon fel lehet használni így a cégen belül, visszanézésre). Ez óriási segítség lehet év közben adott esetben, egy-egy vitás kérdés visszanézésével kapcsolatban.

 

Nézz bele az egyik, március 28-án tartott, kb. 3 órás céges oktatásba (7 fő részvételével)!

[flashvideo file=FLV/AETR-oktatashoz_bemutato-oktatas.flv /]

 

Üdvözlettel:

Kuzma Ferenc
AETR szakértő, oktató

 

Facebook bejegyzések

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!

(Facebook bejegyzés. A cikk megosztásához és további értékes bejegyzések olvasásához be kell jelentkezned vagy regisztrálnod kell.)

 

 

Szólj hozzá Te is a témához! Jelentkezz be vagy regisztrálj!

Háziszabályok a blog működéséhez:
Ez a blog egy mikro közösség a fuvarozók részére, ahol más szabályok érvényesek, mint a blogok többségén. Itt valós emberek folytatnak értelmes beszélgetést, egymást tiszteletben tartva. Ha ezt Te is értékeled, akkor örülök, hogy itt vagy! Ha ezt nem értékeled, akkor menj a blog.hu-ra.
 1. Itt csak teljes, valós névvel szólhatsz hozzá.
 2. Légy kedves és segítőkész.
 3. Ha vitába szállsz, kérlek, hogy a témát támadd, ne az embert, aki a hozzászólást vagy a bejegyzést írta!

Elfogadom a szabályokat, hozzászólok a témához


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .