Kosár

Nincs mentséged. Ez a tanulsága az elmúlt 3 hétnek…

Nincs mentséged!

3 hét alatt 5 ügy – csak amivel ENGEM megkerestek.

Mindegyikeset arról szólt, kivétel NÉLKÜL, hogy valami gond volt a 28 nap megfelelő elszámolásával.

Volt túlírt korong…

Volt hiányos korong…

Volt, amikor a napok nem voltak megfelelően igazolva, bár a vállalkozás azt hitte, hogy igen…

Volt, hogy a pihenő igazolása volt helytelen…

Volt, amikor egyéb hiányosság volt…

3 közös dolog volt ezekben az esetekben:

  1. Mindegyik esetben a sofőr bírságot fog kapni. Hogy mennyit, az annak megítélésétől függ, milyen súlyosan veszik az elkövetett vétségeket.
  2. Mindegyik esetben kérik a vállalkozástól, hogy 15 napon belül igazolja, miszerint megfelelő ellenőrzéseket és szankciókat hajtott végre a járművezetőkön X hónapra visszamenőleg – következő lépésként pedig a megfelelő oktatás igazolása.
  3. Mindegyik elkerülhető, megelőzhető lett volna.

A vállalkozások esetében igen kemény munka megcsinálni mindezeket. Dankó Lászlónak is akadt/akad dolga bőven ez ügyben.
És reménykedünk benne, hogy a vállalkozások megússzák. Ezt még nem tudjuk, hiszen még csak a dokumentációk, bizonyítékok benyújtása zajlik. Pár héten belül ez is kiderül…

Persze, mindegyik esetben van még egy közös: oktatást kell tartanunk a cégben.

Tanulság: ha nem megfelelő a 28 nap igazolása, mindegy, hogyan magyarázod vagy “mentegeted” ezt, NINCS MENTSÉGED! Sofőrként eláshatod magad és örülhetsz, ha a vállalkozás megússza ép bőrrel!

De ehhez sokmindent kell tennie.

A legtöbb probléma a “saját számlásokkal” és a “vegyesekkel” van, de azért a “fuvarosoknak” is kijut bőven…

A legtöbb probléma a saját számlásokkal van...

Tapasztalataim alapján a legtöbb problémájuk a saját számlás szállítóknak van. Őket követik a “vegyesen” működő vállalkozók, akik fuvarozást és saját számlás szállítást is végeznek.

Ez utóbbinak egy másik alternatívája, és a legnagyobb problémát az okozza számukra, hogy ők maguk sem tudják, hogy időnként mind a 2 tevékenységet végzik. És ez NAGYON sokba kerülhet.

A “sor végén” vannak a szimpla “fuvarosok”, legalábbis az utóbbi pár hónapban velük találkoztam kevesebbet. Ez persze NEM azt jelenti, hogy ők maradéktalanul ismerik az előírásokat, sőt! A sofőroktatások igazán beszédesek…

Inkább arról van szó, hogy a saját számlásoknál is vannak olyan követelmények, amik a fuvarozóknak elvileg evidens – hangsúlyozom: ELVILEG! -, de a saját számlásoknál bizony nagy gondot okoz a szabályok saját területükre, működésükre való alkalamzása, átformálása

Miért?

Mert nem rájuk írták!!!

A saját számlások sokszor mentességet élveznek, vagy csak nagy ritkán van szükség a tachográf használatra, és azonnal probléma lesz a 28 nap megfelelő igazolása. Azonnal belefutnak abba, hogy “miképp igazoljam a 28 napot megfelelően?” A tevékenységükből fakadóan ők azok, akik a legkevésbé értik az AETR előírásait, mivel sok esetben olyan ritkán kell csak használniuk, hogy “nincs ideje beidegződni”. Sőt, a lehgtöbbször nem is tudják, hogy alkalmazniuk kellene az előírásokat!

És legtöbbször ez csak akkor derül ki, amikor felhívnak, hogy “15 napunk van arra, hogy…” 

Ezen kívül pl. egy útépítő, gabona szállító, fakitermelő, daruzó, építkezési területen dolgozó, mezőgazdasággal foglalkozó vagy más “nem egyértelműen fuvaros” tevékenységet folytató számára kész rémálom az AETR és az Utazó munkavállalók munkaidejének megértése és alkalmazása!

Persze, sok belföldi fuvarozónak is gondot okoz a megfelelő értelmezés, mert az eltérő tevékenységek miatt szintén nehézséget okoz az előírások értelmezése. Ahogy azt Dankó László, volt KF-ellenőr mondta a legutóbbi szemináriumon: “Ezt a rendeletet igazából a nemzetközi kamionosoknak írták. Teljesen értelmetlen ezt egy útépítőnek vagy daruzónak használnia. De sajnos, ez a helyzet, nem lehet kivételt tenni…”

Akkor mi a megoldás?

Mi a megoldás?

Természetesen a MEGELŐZŐ oktatás!

Jó, tudom, “ez már lerágott csont”!

De tényleg az?

Én nem így látom.

Sofőröknél az esetek 96%-ában jogos (bár nem humánus) a bírság, és csak 4% esély van arra, hogy utólag ezt el lehet törölni vagy legalább csökkenteni!

Ez rettenetesen kevés!

Számukra gyakorlatilag SEMMILYEN más lehetőség nincs, csakis a megelőzés. A megfelelő felkészülés, tanulás, a szabályok értelmezése saját maguk számára. Ez az ő jól felfogott érdekük! Ugyan melyik értelmes ember bízna a 4%-ban, “hátha bejön”?

A vállalkozások esetében már sokkal jobbak az esélyek, de csakis akkor, ha megteszi a megfelelő lépéseket! Bár utólag is jóval nagyobb százalékban törölhető el vagy legalábbis mérsékelhető a bírság, nagyon is igaz, hogy “a tanulópénz annyi, amennyit feleslegesen kidobsz az ablakon…”

Nem véletlenül mondja az 561-es rendelet, hogy a vállalkozások felelősek a járművezetők által elkövetett szabálysértésekért.
Olvasd el, ott van benne! Hajszold csak a sofőrödet, ha akarod, de ha ŐT elkapják, akkor TE IS vétkes vagy! Az a sofőr pedig, aki aláírja, hogy “oktatásban részesültem az AETR-t illetően”, miközben nem… hát, az meg is érdemli!

Persze, ez nem ilyen egyszerű, tudom. Menni kell, mert a megrendelő vár. A sofőrt meg hajtja a tulaj. De egyetlen bírság akkor is több havi fizetését viszi el a sofőrnek, és pár ilyen tönkre tehet, vagy legalábbis erősen visszavethet egy vállalkozást!

Tudok egy SOKKAL jobb módszert, ami lehetővé teszi, hogy sokat is dolgozz és a szabályokat is betartsd. Persze, ehhez alaposan meg kell értened azokat.

Tudnod kell olvasni a sorok között.

Meg kell értened az utazó munkavállalók munkaidejét, mert ez az alapja az egésznek!

Összefoglalva…

Ne bírságra költs!

Kerüld el a bírságokat! Készülj fel rájuk.

Sofőrként nincs esélyed, ha bírságot kapsz. A statisztikák nem hazudnak.

Vállalkozásként a TE felelősséged, hogy a sofőrjeid hogyan dolgoznak. Ezt a tényt NEM kerülheted meg. Ugyanakkor, sok mindent tehetsz utólag is, DE AZT MEG KELL TENNED! Bár a “tanulópénzt” add inkább a fiadnak, lányodnak vagy az unokádnak. Ezt most megteheted.

Ebben 2 fantasztikus dolog lesz a segítségedre:

  1. Az AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv + CD mellé

  2. Egy új kiadvány, egy CD, amit MA ESTE adtunk ki.

Ha már korábban megvetted a könyvet, akkor feltétlenül kattints ide, mert ezt az új CD-t csak pár napig és csak korlátozott számban lehet megszerezni. Az ára mindössze pár gombóc fagyi ára… 

Ezt a CD-t CSAK azok vehetik meg, akik már korábban megrendelték a könyvet (és ki is fizették).

Ha viszont TE MÉG NEM rendelkezel a könyvvel, akkor sem maradsz le róla! Ugyanis ezt most közvetlenül a könyv mellé adjuk MINDEN új vásárlónak, azal a feltétellel, hogy ha NEM kéri, később NEM kaphatja meg. Kattints ide ehhez!

Szóval, mindenkire gondoltunk. A cél: az AETR és az Utazó munkavállalók munkaidejének teljes megértése és bebetonozása. Ehhez óriási segítséget kapsz most.

Tehát, ha már rendelkezel a könyvvel, kattints ide!

Ha még nem, akkor pedig ide!

Más alternatíva nem elfogadható…

 

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak


Képek a könyvről…

(Az adott képre kattintva új ablakban megnyílik a kép nagy méretben, így akár bele is olvashatsz a könyvbe…)

 

Megérkeztek a könyvek

Megérkeztek a könyvek

Kicsomagolt könyvek

Kicsomagolt könyvek

Kicsomagolt könyvek

Kicsomagolt könyvek – 2

Borítékok a könyvhöz

Borítékok a könyvhöz

A könyv

A könyv

CD-k a könyvekhez

CD-k a könyvekhez

Előzetes megrendelések

Előzetes megrendelések

Napi könyvpostázás

Napi könyvpostázás

Részlet a könyvből - 1

Részlet a könyvből – 1

Részlet a könyvből - 2

Részlet a könyvből – 2

Részlet a könyvből - 3

Részlet a könyvből – 3

Részlet a könyvből - 4

Részlet a könyvből – 4

  

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv 8.500,- ft + 5% Áfa áron megrendelő űrlap, valamint kiegészítő megrendelő az egyéb AETR anyagokra!

 

 

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv

4 hét alatt több, mint 300 darab elfogyott! Kattints ide, hogy lásd, rendelhetsz-e még belőle!

Ha igen, add le rendelésed MOST!

Ez egy rendkívül értékes befektetés, mellyel a biztonságodat, és a bírságra költendő pénzedet válthatod meg!

(Megjegyzés: az adatokat minden reggel aktualizáljuk, frissítjük.)

 

 

Figyelem! Ha bármikor elakadsz a rendelés során, vagy valamit nem értesz, esetleg nehézségbe ütközik az űrlap kitöltése, vagy további kérdéseid vannak, akkor hívd a 06-70/379-4957-es telefonszámot! Kolléganőnk eligazít.

 

Figyelj, kérlek!

A csatolt videó röviden bemutatja a megrendelés menetét – hogyan kell megcsinálni, mi történik utána, stb.

Megnézem a rendeléssel kapcsolatos videót

Csináld párhuzamosan a dolgot! A videó egy új oldalon nyílik meg, így nem lesz akadálya, hogy a videót nézve te is pontosan töltsd ki a megrendelő űrlapot. A videóba BÁRMIKOR belekattinthatsz, ekkor a videó megáll, és neked lesz időd elvégezni a lépéeket. Újra belekattintva a videóba a videó továbbmegy onnan, ahol megállítottad.

Megnézem a rendeléssel kapcsolatos videót.

 

 

FONTOS!

Hogy biztosan tudjuk, VALÓDI megrendelés történt, nem egy spam robottal van dolgunk, ezért a megrendelő űrlapot egy jelszóval védett oldalra tettük (Sajnos, túl gyakran kaptunk spam megrendelést.)

Ezt az oldalt az alábbi linkre kattintva érheted el, és azonnal ki is töltheted.

Mindössze az alábbi összeadási műveletet kell elvégezned és az így kapott eredményt kell beírnod jelszóként.

5 000 + 5 000 = ?
(Az így kapott 5 jegyű szám a jelszó. NE tegyél közé semmilyen karaktert!
Kattints erre a linkre és ÍRD BE ezt az 5 jegyű számot! Ezután már kitöltheted a megrendelő űrlapot.

 

 

 


 

Szólj hozzá Te is a témához! Figyelem! Hozzászólásod akkor jelenik meg, amikor azt az adminisztrátor elfogadta! A hozzászóláshoz NEM szükséges regisztráció. Kattints ide a hozzászóláshoz!

Házi szabályok a blog működéséhez:
Ez a blog egy mikro közösség a fuvarozók részére, ahol más szabályok érvényesek, mint a blogok többségén. Itt valós emberek folytatnak értelmes beszélgetést, egymást tiszteletben tartva. Ha ezt te is értékeled, akkor örülök, hogy itt vagy! Ha ezt nem értékeled, akkor menj a blog.hu-ra.
  1. Itt csak teljes, valós névvel szólhatsz hozzá.
  2. Légy kedves és segítőkész.
  3. Ha vitába szállsz, kérlek, hogy a témát támadd, ne az embert, aki a hozzászólást vagy a bejegyzést írta!
Elfogadom a szabályokat, hozzászólok a témához

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .