Kisfuvarozók bajai

 

Hogyan érinti a kisvállalkozásként működő fuvarozókat az AETR-ellenőrzések és büntetések?

A kisebb - családi vagy pár fős - fuvarozó vállalkozások esetén a legfőbb problémát az jelenti, hogy a munkaügyi megfelelés és a vezetési és pihenőidőkre vonatkozó megfelelés gyakorlatilag egyszerre jelentkezik és egymástól elválaszthatatlanok: általában valamelyik családtag vagy barát vezeti a járműve(ke)t, és az egész vállalkozást pár ember viszi csak.

Ha pedig a járművezetőt (testvér, sógor, barát, stb.) megbüntetik az úton, kiállítva a jegyzőkönyvet, az többnyire az egész vállalkozást - családot - komolyan (elsősorban pénzügyileg) megérinti. Nem is beszélve arról, hogy ezután szinte garantált még a vállalkozás helyszínén történő ellenőrzés is, amivel kapcsolatban igencsak kívánatos lenne, hogy ne tetézzük a bajt további bírságokkal.

Egy-egy ilyen incidens miatt akár az egész vállalkozást vissza lehet adni - sajnos, ez gyakoribb, mint gondolnánk -,  mert még szinte a bírság kifizetése is lehetetlenné válik. Legjobb esetben kérvényezni lehet részletfizetést, ami még mindig eléggé megterhelő.


Emiatt nagyon-nagyon fontossá válik, hogy ezek a kisvállalkozások, családi vállalkozások, pár járművel rendelkező vállalkozások könnyen megismerjék és egyszerűen használatba tehessenek néhány alapvető jogi előírást és tevékenységet az AETR-rel kapcsolatban, mely biztosítja számukra - sokszor még a büntetés után is!!! -, hogy a várható bírság mintegy 80-95%-ától legálisan megszabadujanak. És ez az egész az AETR-ben, illetve az 561/2006 EK rendeletben lefektetett vezetési idők, pihenőidők és a tachográf korong alapok megfelelő ismeretén múlik, valamint azon, hogy a vállalkozás mennyire képes azokat megérteni, átültetni a gyakorlatba és amennyire csak lehetséges, - miközben nyereségesen dolgoznak - eleget tenni jogi szempontból - járművezetőként és vállalkozásként egyaránt - az AETR illetve 561/2006 EK Rendeletnek és egyéb rendeleteknek.

EZ az igazi kihívás a kisebb vállalkozások számára!

tachográf oktatás, tachograf, analóg, aetr, aetr vezetési idő, korong, tahograf, tachográf, pihenőidő, vezetési idő, digitális tachográf, tachográf korong, tahográf, tachográf használata

Következésképp: amellett, hogy fuvarfeladatokat kell találnia, szerveznie és nyereségesen lebonyolítania, a kisvállalkozást, családi vállalkozást már a kisebb büntetések is tönkretehetik és a büntetés akár a vállalkozás visszaadására is kényszerítheti őket - amellett, hogy a bírságot így is ki kell fizetni - , és többnyire sajnos ezek a kisvállalkozások azok, akik a legkevésbé tájékozottak azzal kapcsolatban, hogy hogyan feleljenek meg az (elsősorban jogi) előírásoknak (leginkább az AETR illetve az 561-es Rendeleteknek). A vezetési idő és a pihenőidő helytelen alkalmazása, a munkaidők nem megfelelő használata, valamint a nem megfelelő tachográf korong ismeret és használat NAGYON sokba kerülhet.

És amikor bajba kerülnek, legtöbbször nincs kihez fordulniuk.

Mit tehet egy magánfuvarozó vagy kisfuvarozó, hogy SOKKAL nagyobb biztonságban legyen? Tehet valamit?

 

Igen, TEHET! Iratkozz fel ingyenes tanulmányaimra, videóimra!

 

 

tachograf, analóg, aetr, aetr vezetési idő, korong, tahograf, tachográf, pihenőidő, vezetési idő, digitális tachográf, tachográf korong, tahográf, tachográf használataKüldd el nekem MOST az INGYENES AETR-KVÍZT, az INGYENES 16 részes tanulmányt, az alapvető meghatározásokat PLUSZ a Tevékenységigazoló lapról szóló cikket és INGYEN videókat is!!!

 

Vezetéknév*:
Keresztnév*:
E-mail cím*:
Város*:
Lakcím + irányítósz.*:
Mobil szám*:

 

Csak az AETR-KVÍZT kérem, a 16 részes INGYENES tanulmányok, a 3 videó és az alapvető meghatározások NÉLKÜL!!!

 

Figyelem! Ha itt adod meg adataidat, nem jár az ingyenes 16 részes tanulmány, a videó a Tevékenység igazoló lap használatáról és az alapvető meghatározások!

Keresztnév*:
E-mail cím*:
Város*:

 

 

Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!