Kosár

Kuzma Ferenc vagyok, AETR szakértő és oktató a közúti áruszállítás és személyszállítás területén, az AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv szerzője, valamint A közúti fuvarozás és szállítás szociális jogszabályainak kérdései az utakon könyv társszerzője. Az elmúlt 5 év során e területet érintő igen jelentős és gyakorlatias tudásra és tapasztalatra tettem szert, mely leginkább ezen két, emberi nyelven íródott könyv elkészítésében csúcsosodott ki. Rengeteg, az életből vett tapasztalattal rendelkezem, ami a több mint 1200 fuvarozóval történő tanácsadás, oktatás során “ragadt rám” – nem beszélve arról a közel 900 ügyfélről, akiknek ez alatt segítettem.

Csapatunk tagja mára két valamikori Közlekedési Felügyeleti ellenőr, Dankó László és Kecskés Imre, akik rendkívüli tapasztalattal rendelkeznek az ellenőrzéseket illetően. Állandó szakértőként segítik munkámat, és a fenti könyvek szaklektoraiként is közreműködtek. Csapatunk további tagja Dr. Szabados Tibor Igazságügyi Szakértő, aki a visszaélésekkel, szabálytalanságokkal, helytelen jogalkalmazással, bírósági szakértő anyagok elkészítésével és egyéb jogi tanácsadással foglalkozik a belföldi és nemzetközi fuvarozás területén, magyar, orosz és angol nyelven. Ezen kívül társszakértőként működünk együtt a Maszong is Fia ügyvédi irodával (Dr. Maszong Attila), akik elsősorban munkaügyi jogi tanácsadással foglalkoznak (igazi szakértői a témának). Profi tachográf kiértékelő rendszer forgalmazó partnerünk a Compass Studió Kft. További együttműködő partnerünk a BDO Magyarország, mely a világ ötödik legnagyobb könyvvizsgáló és professzionális tanácsadó hálózata, akik a világ több mint 130 országában, több mint 1000 irodában, több ezer szakember révén dolgozik azon, hogy ügyfeleiket hozzásegítsék üzleti céljaik eléréséhez, legyenek azok kezdő vállalkozások vagy nagy múltú multinacionális cégek. A munkaerő kölcsönzés illetve közvetítés terén az Eurodrivejobs-nál jobbat nem is találhattunk volna.

Én magam 2 évig dolgoztam Magyarország piacvezető cégénél, a Compass Studió Kft.-nél, mely megítélésem szerint talán egész Európa legprofibb és legátfogóbb tachográf kiértékelő és oktató rendszerével bír az analóg és digitális tachográfok terén.

Ezen időszak alatt a szállítmányozás területét érintő igen jelentős és gyakorlatias tudásra és tapasztalatra tettem szert, melyet a teljesen egyedülálló, rendkívül alapos és professzionális képzésnek, a törvényismeretnek, a jogszabály követésnek, a nagyfokú szakmai hozzáértésnek a személyzet részéről, valamint a kimagasló gyakorlati eredményeknek és megfigyeléseknek köszönhetek.

Tanácsadóként több száz céggel álltam kapcsolatban szerte az országban a tachográfok kiértékelésével, és általában véve azon kérdések megválaszolásával kapcsolatban, hogy a szállítmányozó cégek miként feleljenek meg az ellenőrzéseken, hogyan kerüljék el a bírságokat, hogyan készüljenek fel egyáltalán egy “hatósági látogatásra”. Az azóta eltelt mintegy 3 évben folyamatosan bővítettem a tapasztalataimat, tudásomat, gyakorlati eseteket, stb., amik mára igen komoly, országosan elismert szakértővé tettek a fuvarozók körében.

Jelenleg több személlyel dolgozom együtt, ahogy azt fentebb is írtam.

Tanácsainkkal, útmutatásainkkal, megoldásainkkal sok-sok száz fuvarozónak segítettünk már abban, hogy mit tegyen akkor, ha már megtörtént a baj: milyen lehetőségek vannak utólag, illetve mik azok a dolgok, amiket feltétlenül meg kell tennie, amikor “beütött” a probléma. Valamint abban, hogy hogyan előzheti meg ezeket. A legfőbb tevékenység a “minősített sofőroktatás”, ami eléggé egyedi abban a formában, hogy vizsgáztatás után egy oklevelet adunk nekik, melyek igazolják az oktatás meglétét és kvalifikálják őket a jobb minőségi kiközvetítésre az Eurodriverjobs álatl.

Írásainkban, videóinkban, hírleveleinkben sok hasznos, INGYENES információt olvashatsz és nézhetsz az AETR és a munkaügyi területén (ami egy nagyon speciális terület a fuvarozók számára). A legfontosabb szempont mind az ingyenes, mind a fizetős szolgáltatások esetében a BÍRSÁGOK MEGELŐZÉSE és a BALESETMENTES KÖZLEKEDÉSHEZ való hozzájárulás. Másodlagos szempont az, hogy ha megbüntettek, mit tehetsz még, hogy csökkentsd a bajt.

Ez persze nem mindig könnyű, sőt, néha keserves vagy “nagyon munkás” dolog lehet, főleg, ha már arról van szó, hogy “épp most mennek hozzád ellenőrizni”. Ilyenkor ez kemény lehet – de távolról sem reménytelen vagy lehetetlen.

Néha nem marad más lehetőség, mint a fellebbezés – amennyiben ennek van értelme. Ekkor válhat fontossá Igazságügyi Szakértőnk munkája és szerepe.

Összességében, kérheted tanácsainkat, igénybe veheted szolgáltatásainkat, és kapcsolatba léphetsz velünk a Kapcsolat oldalon megadott űrlap segítségével.

Sok sikert kívánunk munkádhoz! Reméljük, hogy tudásunkkal TÉGED is szolgálhatunk!


Kuzma Ferenc
AETR szakértő, alapító
www.aetr.hu