Kötelező éves AETR oktatás – interaktív, kérdés-felelettel teli sofőrképzés!!!

 

AETR sofőr oktatás – kicsit másképp…

 

 

Kezdjük egy videóval – 2013 szeptemberéből!
Részlet egy céges oktatásból…

Get the Flash Player to see this content.

Rengeteg kérdés van a korongokkal kapcsolatban, ahogy látni fogod…

 

Ahogy azt láthatod, egyértelműnek tűnő dolgokból is rengeteg kérdés merül fel. Az interaktív oktatás során MINDENT megválaszolunk!

 

Oktatás

8 éve foglalkozom tanácsadással, oktatással, melynek révén több, mint 1200 fuvarozónak adtam már tanácsot, több ezer sofőroktatást végeztem és rengeteg tapasztalatom gyűlt össze azzal kapcsolatban, hogy a jogszabályok egyes pontjait miképp lehet „átfordítani”, adaptálni, alkalmazni egy fuvarozó vállalkozásra, végezze az a fuvarozás bármely területét.

Ha ehhez még hozzáveszed szakértő társaim (Dr. Szabados Tibor, Dankó László és Kecskés Imre) sok-sok éves hasonló tapasztalatait, akkor azt gondolom, kellő fogalmat alkothattál arról, miért bírunk TÉNYLEG elképesztően nagy szakértelemmel így együtt ebben a témakörben. Gyakorlatilag NINCS olyan kérdés, amire ne tudnánk választ adni – és ez NEM hiúsági kérdés!!!

Rengeteg gyakorlati tapasztalattal bírunk, sok száz tanulságos esetből, melyeket ügyfeleink mondtak el, így ezeket mind beépítettük és folyamatosan beépítjük oktatásainkba, szemináriumainkba, tanácsadásainkba. Az oktatásainkat KIZÁRÓLAG így tartjuk, ahol a résztvevők rengeteg kérdést tesznek fel a saját problémájukkal kapcsolatban, amikre válaszokat kapnak. Úgy gondoljuk, máshogy nincs is értelme.

Rendszeres képezzük magunkat szakmailag, amit az is biztosít, hogy 2 egykori NKH ellenőrrel dolgozunk együtt (Dankó László és Kecskés Imre), valamint van egy Igazságügyi Szakértő kollégánk is (Dr. Szabados Tibor), egy segítő rendőrtiszt az egyik megyei Rendőrkapitányságról, továbbá az egyik legjobb szakmai céggel állunk kapcsolatban, akivel gyakran konzultálunk: a Compass Studió Kft.-vel.

Mindez azt biztosítja, hogy gyakorlatias, 100%-ig referencia-hű, szakmai oktatást adunk, ami ugyanakkor egyáltalán nem egy „száraz jogszabály felolvasás”, hanem nagyon is életszerű: gyakori a „kérdés-felelet” jellegű oktatás, ami azt jelenti, hogy az alapoktatás mellett mindenképpen az egyéni kérdések, problémák megoldására törekszünk. A sofőrök gyakran mondják el a saját problémáikat, amikbe beleütköznek munkájuk során, és ezekre adunk megfelelő megoldásokat – a jogszabályi határokon belül. Ez nagyon értékes, mivel pont az a lényeg, hogy megtanulják, miképp kell a jogszabályt a saját nehézségeikre alkalmazni. A lényeg, hogy amennyire csak lehet, felkészítsük őket arra, hogy megfeleljenek az ellenőrzéseken, és képesek legyenek betartani az AETR előírásokat – amennyire csak lehet. A többi rajtuk és a vállalkozáson múlik. A sofőroktatás időtartama kb. 3-4 órányira tehető.

 

 

Egy októberi céges oktatás részlete – izgalmas!

Get the Flash Player to see this content.

A dugóban történő araszolás nem ritka – viszont NAGYN sok kérdéssel teli, ahogy azt a videóból is láthatod…

 

FELEJTSD EL a száraz, unalmas jogszabály-zagyválást! Mi NEM ezt csináljuk. Megválaszoljuk a kérdéseidet, ha akarod, ha nem..

 

Hogyan zajlik?

 

 

Az oktatás menete

Oktatás

Célszerű annyi sofőrt összeszedni, amennyit csak lehet egyidejűleg. Célszerű minél hamarabb kezdeni az oktatást, pl. reggel 8-kor vagy ilyesmi, mert tapasztalatok alapján ez kevésbé stresszes a sofőröknek.

Az oktatás során végigveszünk mindent az 561-es rendeletből, ami a sofőröket érinti, valamint mindent, ami a korongok kitöltését, használatát, stb. érinti. Magában foglalja a Tevékenységigazoló lapok megfelelő használatának részletes ismertetését, különböző meghatározások értelmezését, letisztázását, valamint alapvető fontosságú információkat a digitális tachográf kártyák használatáról. Rengeteg információ és gyakorlati oktatás, tanács, jogszabály értelmezés, tapasztalat, ami az évek során felhalmozódott.

Amennyiben a vállalkozás azt is választja, ezután kerül sor a vállalkozás oktatására (ez már csak néhány embert érint a vállalkozásból).

Projektort mi viszünk, ha kell, ez szükséges az oktatáshoz, mivel egy Power Point-os bemutató keretében zajlik a képzés. De ha van neked projektrod, úgy egyszerűbb a dolog. Ami hasznos lehet még, az egy vetítő vászon biztosítása, mert macerás szállítani, amennyiben megoldható (vagy egy sima fehér vagy halvány vajszínű fal, az is megfelel).

 


 

Helyszín és időtartam

Cím: A vállalkozásod telephelye vagy irodája, mivel ez a szolgáltatás a SAJÁT vállalkozásod sofőrjeinek oktatását jelenti!

Javasolt oktatási időtartam: 8:00-12:00-ig vagy 13:00-17:00-ig (közben egy szünet). Vagy, amennyiben igényled, más időpontot egyeztetünk, lehetőleg hétköznap!

 

 

Egy másik októberi céges oktatás részlete – hát, mit mondjak!

Get the Flash Player to see this content.

Nem túlzok, amikor azt mondom, az oktatás fele kérdések megválaszolásával zajlik! És ez így van jól. Hiszen láthatod, hogy rengeteg a félreértés és az ismerethiány…

 

Meg is őrülnénk, ha unalmas szabályismétléseket kellene tartanunk! Inkább a TE problémáidon keresztül sok példával, néha szájbarágósan megmutatjuk, hogyan kell érteni és alkalmazni valamit a VALÓ ÉLETBEN.

 

 


 

Power Point-os bemutató

Oktatás

Az oktatás idejére fontos, hogy elő legyen készítve minden szükséges irat, dokumentum, korong, stb., ami szükséges lehet egy adott dolog, szituáció, bírság, stb. kezeléséhez, valamint legyen előkészülve a személyzet, az emberek, akik az oktatásban részesülnek és legyen előkészítve a helyszín is, hogy lehetőleg ezzel se menjen az idő. A szükséges dokumentumokat (jogszabályt, minta listákat, munkaszerződést, stb.) én viszem, mivel ezeket megkapod a szolgáltatáshoz, és ezek segítségével (is) történik az oktatás.

Az oktatásnak egy Power Pointos bemutató képezi szerves részét. Ehhez egy laptopot viszek, amihez szükséges lehet egy projektor részetekről, ahogy írtam.

tachográf oktatás, tachograf, analóg, aetr, aetr vezetési idő, korong, tahograf, tachográf, pihenőidő, vezetési idő, digitális tachográf, tachográf korong, tahográf, tachográf használata

Minden esetben előzetes időpont egyeztetés szükséges! 

 


 

Minősítési tanúsító kártyák és oklevél a vállalkozás részére – bizonyítékok az oktatásra, amit MINDIG kérnek!

Az oktatáson részt vett személyeknek kiállítjuk a minősítési tanúsító kártyát, mely igazolja, hogy oktatásban részesült az AETR-előírásokból, amit az ellenőrzéseken megmutathat az ellenőrnek! Ha emellett még tényleg be is tartja a dolgokat – ami már csak rajta múlik -, akkor ez igazán ékes bizonyítéka annak, hogy ő aztán TÉNYLEG odafigyel a dolgokra és komolyan gondolja a szabályok betartását! Az esetek többségében ez nagyon jó pont az ellenőrök szemében.

Emellett egy OKLEVELET állítunk ki a vállalkozás részére (amennyiben egy vállalkozás küldte a sofőrt), amit bekeretezve akár a falra is föltehet, mely szintén bizonyítja, hogy a vállalkozás oktatásban részesítette a járművezetőket. Az oklevélen felsorolásra kerülnek mindazok a járművezetők, akik az oktatáson részt vettek és sikeres vizsgát tettek. Ez a telephelyi ellenőrzések során számít nagyon jó pontnak. (Lásd az alábbi képet!

Kattints a képre a nagyításhoz!

tachográf oktatás, tachograf, analóg, aetr, aetr vezetési idő, korong, tahograf, tachográf, pihenőidő, vezetési idő, digitális tachográf, tachográf korong, tahográf, tachográf használata tachográf oktatás, tachograf, analóg, aetr, aetr vezetési idő, korong, tahograf, tachográf, pihenőidő, vezetési idő, digitális tachográf, tachográf korong, tahográf, tachográf használata

 

 

Egy nemrégiben lezajlott céges oktatás részlete.
Van még kérdésed a hatékonyságot illetően?

Get the Flash Player to see this content.

A 28 nap visszamenőleges igazolása NEM mindig olyan egyértelmű…

 

Az oktatás teljesen interaktív, általában 100-nál is több kérdést válaszolunk meg. Ez valószínűleg NÁLAD is így lenne. NEKED milyen kérdéseid lennének?

 

Mi mennyi?

 

 

Mennyibe kerül ez a szolgáltatás?

 

Az oktatás díja az alábbiakból tevődik össze

 

1. Kiszállási díj az oktatáshoz (alapdíj bármely szolgáltatás esetében).

A kiszállási díj értéke: 150,- Ft + áfa / km.

A kiszállási díjat a MEGKEZDETT egész kilométerekre kell számolni, és kizárólag az odaút kilométer díját kell kifizetni!!!!

 

2. Oktatási díj egy főre vetítve

Az oktatási díj legfrissebb árait a csatolt pdf dokumentumban tekintheted meg.

AETR oktatásMennyibe kerül?
Töltsd le MOST az ezzel kapcsolatos anyagot, ami a legfrissebb információkat tartalmazza!

 

3. A vállalkozás ellenőrzési és szankcionálási kötelezettségei az 561/2006/EK rendelet értelmében (opcionális, amennyiben ezt is kéri a vállalkozás)

Ez a vállalkozás oktatása járművezetők felé történő ellenőrzési és szankcionálási kötelezettségeit veszi át (dokumentációk, munkaügy, stb., ahogy azt fentebb részleteztük), amit meg KELL tenniük. Ez NEM része az előzőekben részletezett sofőroktatásnak, hanem ezen felül választható lehetőség. Kb. 1,5-2 órát vesz igénybe. Amennyiben a vállalkozás ezt is igényli, (nem kötelező, de hasznos), annak díja: további 10.000,- Ft / óra + áfa (függetlenül a résztvevők számától, bár ez már csak pár embert érint, mivel ezen a sofőrök NEM vesznek részt).

 

4. (Opcionális) DVD-felvétel és/vagy hangfelvétel készítése

Videófelvétel

Jól működő dolog és nagy mértékben segíti a megértést és az anyag elmélyülését, ha utólag vissza tudjuk nézni vagy hallgatni az oktatási anyagot. Így, ha ezt igényli a vállalkozás, hangfelvételt vagy videofelvételt készítünk az oktatásról. A felvett hanganyagról aztán CD-t készítünk, a videóanyagból pedig DVD-t, amiket a vállalkozás visszahallgathat vagy visszanézhet.

Egy ilyen DVD-n kapod meg az előadáson felvett anyagot (persze, a saját céged nevével, természetesen).

AETR oktatás a TE cégedben!

 

Ha ezt is kéred, akkor a hangfelvétel és CD-készítés díja 4.900,- Ft + áfa, a videofelvétel és DVD készítés díja 9.900,- Ft + áfa (mindkettőt szabadon fel lehet használni így a cégen belül, visszanézésre vagy visszahallgatásra, attól függően, melyiket kéred). Természetesen, amennyiben DVD-t szeretnél a céges oktatásodról, akkor a hangfelvételi díjat értelemszerűen NEM kell fizetned.

AZ UTÓBBI HÓNAPOKBAN BEVETT SZOKÁS A CD VAGY DVD KÉRÉSE, HISZEN AZ OKLEVÉL ÉS A KÁRTYÁK MELLETT EZ IS TOVÁBBI BIZONYÍTÉK AZ OKTATÁSRA. ÉS NAGYON HASZNOS A CÉGED SZÁMÁRA. LEELLENŐRIZHETŐ, MIT MONDTAM ÉS MIT KÉRDEZTEK A RÉSZTVEVŐK.

 

HASZNÁLD KI TE IS A SZOLGÁLTATÁS NYÚJTOTTA TOVÁBBI ELŐNYÖKET!

 


 

Fizetési mód

Mivel többnyire az oktatott személyek száma és az, hogy kéri-e a vállalkozás a vállalkozással kapcsolatos oktatást is vagy sem már az oktatás előtt kiderül, így a fizetés a helyszínen készpénzzel, vagy banki átutalással lehetséges, az oktatáson részt vevő személyek függvényében (az aktuális árlista alapján), számla ellenében (a helyszínt az Útvonaltervező alapján számított kilométer számítás alapján előre ki lehet számolni).

 

 

Ezt az oktatást november 4-én tartottuk. Kell még bizonyíték? (Részlet)

Get the Flash Player to see this content.

Mikor kell tachográfot használni alapesetben?

 

 


 

Mi van, ha NEM céges oktatást akarsz, hanem személyes tanácsadást 1-2 fő részvételével?

 

Mit tegyél ebben az esetben?

Bár ez az oldal a céges oktatásról szól, ha mégis úgy gondolod, hogy csak EGYEDÜL vagy +1 fővel szeretnél személyes tanácsadást kapni, vagy épp valami baj van, és gyors tanácsra van szükséged, akkor erre is lehetőséged van. Ehhez kattints erre a linkre!

 


 

“Mit kell tennem, ha érdekel a céges oktatás?”

Jelezd nekünk sofőrjeid (és az egyéb személyek, amennyiben szükséges) oktatásának szándékát az alábbi email címen vagy telefonon a (06) 70/391-2885-ös számon, és megcsináljuk a regisztrációt! Írd meg, hol, mikor szeretnéd, és hány főt érint a dolog. (A hol és mikor kérdése egyeztetést igényel). Írd meg, hogy szükséges-e digitális tachográf oktatása is! Ez NEM növeli az árat, viszont ebben az esetben egy plusz DVD-t is adunk, ami ezt részletesen bemutatja (az oktatás mellett, persze).

 

Sok sikert, jó munkát és miegymást kívánunk!

Tisztelettel:

Kuzma Ferenc
AETR Szakértő
info@aetr.hu
www.aetr.hu (Főoldal)
+36-70/391-2885