Kosár

Két nagyon fontos DVD, amivel mindenképpen rendelkezned kell! Tedd be ezt is a “fegyverarzenálodba”!

Az elmúlt hónapokban KÉT fontos projekten dolgoztunk, hogy még jobban szolgálhassunk téged, még több segítséget adjunk, és olyan termékeket mutassunk be, amiket most hoztunk be. A teljeség igénye nélkül most bemutatjuk mindezt.

2019. konferencia – az utazó munkavállalók munkaideje DVD – Speciális munkaügyi szabályok fuvarozóknak, szállítóknak!

Kuzma Ferenc előadása: az Utazó munkavállalók munkaideje. Mintegy másfél órás előadás a 2019 januári konferenciáról, TELJES EGÉSZÉBEN, lépésről lépésre végigvéve az utazó munkavállalókra (fuvarozó és szállító vállalkozások) vonatkozó speciális munkaügyi szabályokat, beleértve a túlórák, éjszakai pótlékok, műszakpótlékok, munkaidőkeretek, és egyéb speciális, de fontos pontokat.

 • Munkaügyi alapok: az 1988-as évi I. Tv. Utazó munkavállalók munkaideje. Mi számít munkaidőnek, és mi NEM? Mi az a rendelkezésre állási idő, munkaközi szünet és napközbeni pihenő? Hogyan értelmezzük a munkaidőt és a munkaidőkeretet, hogyan kell ezt alkalmazni?
 • Munkaügyi szabályok mélyebben: a túlóra értelmezése a munkaidőkeret végén, éjszakai időszak, éjszakai pótlék vs. műszakpótlék – mikor melyiket és MIÉRT alkalmazzuk? Mennyi a napi és a heti MAXIMÁLIS munkaidő, és mennyi a heti átlagos munkaidő a munkaidőkeret viszonylatában? Mennyi lehet a túlóra? Mitől lesz HELYES vagy épp TELJESSÉGGEL HELYTELEN egy jelenléti ív?
 • Példák: hogyan kell alkalmazni a munkaügyi szabályokat a valóságban? Mikor kell éjszakai pótlékot és mikor műszakpótlékot fizetni? Miért “üti ki egymást” a két fogalom? Fontos pontok, buktatók, minden, amire mindenképpen figyelni kell. Egy 8 milliós munkaügyi bírság története.
 • Megvalósítás a gyakorlatban: Hogyan kell MINIMUM kinéznie egy Munkaügyi listának, ívnek, mik a MINIMUM feltüntetendő információk? Hogyan készítsd el 100%-ban jogszabályhűen és egyszerűen a jelenléti összesítőket? Hogyan exportálhatod ezeket a meglévő bérprogramodhoz? Hogyan spórolj akár több száz óra munkát magadnak? Összeköttetés Webeye-jal és az XL-Bér nevű speciális bérprogrammal.

 


 

AETR és munkaügyi konferencia 2019 – teljes előadás 2 DVD-n!
4 szakértő előadó a legfontosabb témákat feszegetve.

  4 szakértő előadó a legfontosabb témákat feszegetve.

  4 szakértő előadó a legfontosabb témákat feszegetve.

 • Munkaügyi alapok, szabályok, példák, gyakorlati megvalósítsok: az 1988-as évi I. Tv. Utazó munkavállalók munkaideje. A teljes 1-es DVD anyaga (leírást lásd az 1-es DVD-nél).
 • AETR alapok: vezetési idők, napi/heti pihenőidők, szünetek (mikor kell, mikor nem), egy nap mennyit vezethetsz, többfős személyzet, kompszabály, a 28 nap teljes elszámolása (40.320 perc) kinek a feladata, alkalmi munkavállalók, stb.
 • AETR mélyebben: egyéb, kevésbé ismert szabályok, nem gyakori esetek, tanulmányok – amikkel TALÁLKOZHATSZ a közúton és a telephelyen is.
 • Buszosokra (nemzetközi, belföldi és egyéb járatok) vonatkozó szabályok: a 12 napos szabály, mentesség(?), éjszakai vezetések, 3 fős személyzet esete, stb.
 • Árufuvarozó és saját számlás szállítókra vonatkozó szabályok: belföldi és nemzetközi járatok, “nem kereskedelmi áruszállítók”, tachográf használati szabályok, lehetséges mentességek.
 • Tachográf alapok: korongos és kártyás menetírók, kártya visszaírások, a 28 nap VEGYES igazolása, keveredések, adatütközések, OUT üzemmód, kártya nélküli vezetések esete, stb. Sok hasznos ismeret a témakörben.
 • Kérdések, válaszok, menet közbeni problémák felvetése és megbeszélése: bevett szokás, hogy a konferencián sok egyénileg tapasztalt olyan problémát és nehézséget is átbeszélünk, amikre máshol NEM kapnál választ. Te is kérdezhetsz, és hallhatod mások kérdéseit is, és az azokra adott válaszokat.
 • Dankó László: „Ami a paragrafus mögött van”
  Saját tapasztalatok a vezetési idők, napi pihenőidők és a kompra szállás szabályaival kapcsolatban. A gyakorlatban előforduló EXTRÉM esetek boncolgatása. Egyéb, gyakorlati tanácsok, a közönség által feltett kérdések megválaszolása. „Hazánk AETR egyezményhez való csatlakozásától – 2001. év – a Nemzeti Közlekedési Hatóság jogelődjénél, a Közlekedési Felügyelet (Heves megye) alkalmazásában végeztem a szociális jogszabályok betartásának ellenőrzését, illetve az ellenőrzések koordinálását úgy közúti, mint telephelyi ellenőrzések tekintetében. Jogsértés esetén feladatom volt annak súlyának elbírálása és a hozzá tartozó szankció kiszabása.” – Dankó László
 • Dr. Göndös Gábor és Dr. Tokár Ádám ügyvédek, munkajogászok előadásai: „Jó reggelt! Egy ezereurós kávé napindítónak jöhet?” „Riadó! Ez kabotázs!” – avagy, amit időszerűen a külföldi fuvarozási „szigetüzemről” tudni kell. „Jó reggelt! Egy ezereurós kávé napindítónak jöhet?” – a gépjármű vezetőfülkéjében eltöltött pihenőidő anomáliái. „Ne is lássam, maga kis hamis!” – egy rendőri intézkedéssel indult vezetési idős jogvita margójára. „Megyünk valahova?” – a Mobilitási Csomag tündöklése és… „Az a minimum!” – a nyugat-európai sofőrbérezési előírások leszűrhető tapasztalatai.

 


 

Tachográf eszközök Webshop – letöltők, kamionos/buszos hűtők, korongok, szalagok, könyvek, ventillátorok, stb.

Fuvarozók, szállítók, buszosok, kamionosok, sofőrök, mindenki, akit érint! Elindítottuk webshopunkat! MINDENKÉPP nézd meg!

Kártyák és járműegységek letöltése korszerű kézi letöltőkkel, online nyomkövetési eszközök, beszereléssel, a járműben elhelyezhető nagy teljesítményű, magas minőségű, kisméretű hűtőszekrények (10-35 literig), ventilátorok. Mindez egyetlen webshopban, mostantól minden fuvarozó és szállító számára elérhető.

Készülj fel a nyárra! Szerezd be a saját prémium minőségű, hordozható hűtőszekrényedet! Hűtsd be a sört, az üdítőt, a húsokat, bármit, akár -18 C° fokos hőmérsékleten a járműben. Kapsz hozzá egy ajándék ventillátort is, amit beállíthatsz a fülkébe!

Szerezd be a legjobb letöltődet! Töltsd le könnyedén a járművezetői kártyákat és a járműegységeket, egyetlen eszközzel!

Spórolj meg magadnak akár 16 órányi munkaidőt! Szerezd be a Tacho Timer nevű eszközt, ami azért került kifejlesztésre, hogy a felesleges időket megtakarítsa! Magyarországon kizárólag mi forgalmazzuk!

Spórolj meg magadnak akár 16 órányi munkaidőt!

Spórolj meg magadnak akár 16 órányi munkaidőt!

 • A behatárolt, szoros munkaidő azzal jár, hogy nem mindig egyszerű beosztani az időd. A megrakott pótkocsi lerakodása, araszolás a forgalmi dugóban, parkolás stb., mindez munkaidőnek számít.
 • A Tacho Timer megmutatja, hogy mikor vannak olyan 58 másodperces időintervallumok, amikor a sofőr szabadon mozoghat, 62 másodperces pihenőkkel, anélkül, hogy ez további perceket adna hozzá a munkaidőhöz.
 • Ez rendkívül hasznos a járművezetők számára, mivel a hónap folyamán akár 16 órányi munkaidőt takaríthat meg(!), ami jelentős összeget jelent a flotta-vállalkozások esetében.

 


 

Ha még nem nézted, nézd meg a bemutató videókat!

Itt van KÉT munkaügyi videó részlet a konferenciáról, ha esetleg meg akarod nézni ezeket. A videók beágyazott YouTube videók, amiket könnyen elindíthatsz.

A képgaléria megtekintéséhez pedig kattints a képre!

Konferencia képek (kattints a képre a galéria megnyitásához!)

 

Indítsd el a YouTube videót!
A videó témája: munkaközi szünet – egy újabb anomália.

 

Indítsd el a YouTube videót!
A videó témája: éjszakai pótlék vs. műszakpótlék.

Üdvözlettel,

Ferenc

 


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .