Kosár

Miért van az, hogy néha – dacból, vagy csak hogy “megmutassa”, vagy nem tudom, miért – egyesek direkt “kikényszerítik”, hogy megbüntessék őket? Ezt sosem fogom megérteni.

És hogyan lehetséges, hogy ugyanezért a dologért – a sofőr hülyesége miatt – a vállalkozást 3200 euróra bírságolják? Hozzá teszem, jogosan!

Mindezt 4 napért, ami teljesen felesleges volt! Ugyanakkor nagyon tanulságos is, KÉT okból. Sőt, azt kell, hogy mondjam, örülhetnek, hogy ennyivel megúszták!

 

 


 

Erre NINCS mentség!

BAG Imre barátom mesélte a sztorit, csak nagyon egyszerűen és röviden írom le. Hozzá teszem, a vállalkozás számára még nincs vége. Ott még bármi lehet. De a sofőrnél…

Az eset Németországban történt. A BAG (az ottani “NKH”) megállította a magyar sofőrt, AETR ellenőrzés céljából.

A sofőr előtte úgy döntött, hogy – valamilyen okból kifolyólag – nem rakja be a digitális kártyáját, hanem így megy haza.

4 napig közlekedett kártya nélkül – jogtalanul, hiszen a tachográf nem volt meghibásodva, egyszerűen csak nem akarta berakni a kártyáját.

Szóval, a BAG megállította. Amennyire én tudom a helyzetet – de az Imre biztos korrigál, ha nem jól írom -, a többi nappal nem is foglalkoztak, legalábbis azért nem kapott semmit. Viszont azért a 4 napért, amikor kártya nélkül vezetett, megbírságolták naponta 250 euróra – azaz, 4×250 = 1000 euróra.

Ezzel nagyon nincs is mit csinálni.

 

 


 

Mit kap a vállalkozás?

A BAG értesítette a vállalkozást is, és egyben kérte, hogy mutassa be annak bizonyítékát, hogy megfelelő oktatásban, képzésben részesítette a járművezetőt az AETR-el kapcsolatban, valamint, hogy rendszeres ellenőrzéseket végeznek-e a sofőrökkel kapcsolatban.

Amennyiben a vállalkozás nem tudja hitelt érdemlően, megfelelően bizonyítani az oktatást, akkor a 4 napért naponta 750 eurós bírságra számíthat. Azaz, összesen 4×750 = 3.200 euró.

Amennyire tudom, a BAG nagyon korrektül szokott viselkedni. Ha belegondolsz, mást nem is vizsgálnak, csak ezt a 4 napot. Pedig ha megpiszkálnák, nagy valószínűséggel találnának dolgokat. És a BAG, ha megfelelően bizonyítod számára, amit kér, akkor korrektül viselkedik. Most azon dolgoznak Imrével, hogy ezt a bizonyítást megfelelően megtegyék.

 

 


 

Tanulság

TanulságTöbb tanulsága is lehet ennek a dolognak.

 1. Akkor is bajba kerülhetsz, ha mindent jól tudsz és megfelelően csinálsz. De ha – direkt vagy sem – nem tartod be a szabályokat, akkor semmi jóra ne számíts!
 2. Amikor valaki jóindulatán múlik csak, hogy mennyire “kutakodik” és mennyire kerülhetsz bajba, akkor már nagyon rosszul állnak a dolgok és ideje tenned valamit ellene.
 3. Mivel az 561-es rendelet egyértelműen leírja, hogy a vállalkozás FELELŐS a járművezetők által elkövetett szabálysértésekért – még a fenti hülyeségért is, elnézést, de nem tudok rá jobb szót -, ezért NEM húzhatod ki magad annak felelőssége alól, hogy a megfelelő oktatást és rendszeres ellenőrzést és dokumentációt megcsináld. E nélkül a jószerencsére bízod ezt a dolgot. Az pedig nagyon sokba kerülhet. KONTROLLÁLD a sofőrjeidet, és segítsd őket, hogy értsék a dolgokat és megfelelően alkalmazzák! Nincs más választásod.
 4. Társaim is, akikkel rendszeresen együttműködünk, csak akkor tudnak bárkinek is segíteni, ha te, mint sofőr, betartod az előírásokat, és te, mint vállalkozás betartod az előírásokat és felelősséget vállalsz a sofőrökért. Kérdezd meg őket, ha nekem nem hiszel! Szinte lehetetlen kivédeni vagy semmissé tenni egy bírságot, ha ezek a dolgok nincsenek rendben.
 5. És végül: ezek a bírságok, akár nálunk, akár más országban, TÚL MAGASAK ahhoz, hogy hazárdirozz velük, vagy figyelmen kívül hagyd őket!


Az én javaslatom EZ…

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv + CDTanuld meg, hogyan közlekedj bírságmentesen, hogy NE legyen szükséged a fentiekre! Azért ez mégiscsak olcsóbb és sokkal kevesebb macerával jár!

Tanuld meg, hogyan készülj fel a telephelyi ellenőrzésekre!

Tanuld meg, milyen speciális ismeretekre van szükséged a járművezetők munkaügyét illetően!

Értelmezd megfelelően a jogszabályokat! Jó, ha tudod, mi mit jelent, hogyan értelmezd és alkalmazd! Sok dolog van, ami zűrzavaros.

Több évnyi tapasztalat alapján megírt könyv, mely sok száz kérdésedre ad választ! Ne habozz megrendelni a saját példányodat!


Miért kell rendelkezned ezzel a könyvvel?

Miért feltétlenül ajánlott, hogy beszerezd a saját példányodat ebből a könyvből?

 • mert referencia mű, aminek ott kell lennie nálad a jármű csomagtartójában vagy a szélvédő alatt, hogy kéznél legyen;
 • mert ha most kezded a szakmát, akkor az AETR és a munkaügy területén nem találsz ennél jobb művet, ami ennyire jól megalapozna
 • mert ha már “régi motoros vagy”, akkor is hallhatsz kollégáktól vagy ellenőröktől is olyan dolgokat, amiktől égnek állhat a hajad; ez a könyv tisztába teszi ezeket a félreértéseket, kivesézve a jogszabályi pontokat;
 • mert a legtöbb dolog, amiért bírságolnak, kifejtésre kerül a könyvben, a jogszabály “védőleplébe bugyolálva”; tehát, nem csak választ kapsz rá, hanem magát a jogszabályi részt is mellétesszük, ami azért fontos, mert így bátran hivatkozhatsz az érintett jogszabályra az ellenőrzés során;
 • mert “tudsz mihez nyúlni”, tudsz mire hivatkozni, ha bajba kerülsz vagy valamiért elbizonytalanodsz.

 

AETR emberi nyelven!

 

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak


Miért jó, ha sietsz?

A könyvből 500 darabot lehet vásárolni, de 4 hét alatt már 300 elfogyott belőle! Tehát, jó ha sietsz, mielőtt elfogy! A bírság UTÁN már sokszor késő! És most még BÓNUSZT is kapsz a könyv mellé!

 • felteheted a 3 legégetőbb kérdésedet, ami a leginkább foglalkoztatja a vállalkozásodat, amire a leginkább szeretnél választ kapni, ami már régóta olyan kérdésként él benned, amit senki nem tudott számodra érdemi módon megválaszolni: mi ezeket megválaszoljuk;
 • beküldheted 3 “leggázosabb” korongodat, amiről úgy gondolod, “ezzel nagyon nem tudok mit kezdeni”, és szeretnéd, ha elmondanánk róla a véleményünket; szeretnéd, hogy megtudd, mik voltak a hibák ezeken a korongokon, de nem igazán tudod: mi megválaszoljuk ezt is;
 • a már létező AETR “fegyverarzenált”, amiből sok százat vásároltatok az elmúlt hónapban, 20%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg a könyv mellé, így, ha lemaradtál valamiről, akkor ezáltal módodban áll kiegészítened a könyvtáradat; (egyszerűen olyan átfogó ez a témakör, hogy noha vannak átfedések az egyes anyagok között, mégis, mindegyik anyag egy kicsit más szemszögből világítja meg a dolgokat); nem csak most teheted ezt meg, hanem bármikor a jövőben, ha úgy döntesz, hogy ezeket szeretnéd birtokolni;

Mennyiségi kedvezmény: minimum 5 példány esetén 10%, (egészen 9 példányig), 10 példány esetén 15% kedvezményt kapsz könyvenként. Ennek feltétele, hogy a vásárlás EGYSZERRE történjen. A mennyiségi kedvezmény csak a könyvekre vonatkozik, az egyéb kiadványokra nem. A mennyiségi kedvezmény itt nem kerül feltüntetésre, de a számlán ezt már érvényesítjük!

 

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak


Képek a könyvről…

(Az adott képre kattintva új ablakban megnyílik a kép nagy méretben, így akár bele is olvashatsz a könyvbe…)

 

Megérkeztek a könyvek

Megérkeztek a könyvek

Kicsomagolt könyvek

Kicsomagolt könyvek

Kicsomagolt könyvek

Kicsomagolt könyvek – 2

Borítékok a könyvhöz

Borítékok a könyvhöz

A könyv

A könyv

CD-k a könyvekhez

CD-k a könyvekhez

Előzetes megrendelések

Előzetes megrendelések

Napi könyvpostázás

Napi könyvpostázás

Részlet a könyvből - 1

Részlet a könyvből – 1

Részlet a könyvből - 2

Részlet a könyvből – 2

Részlet a könyvből - 3

Részlet a könyvből – 3

Részlet a könyvből - 4

Részlet a könyvből – 4

 

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak


AZONNAL KÉREM a saját példányomat!

 

AZONNAL igényt tartok a saját példányomra/példányaimra + kérem a BÓNUSZOKAT (ahogy fentebb olvashattam)!

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv


 

2 CD a könyv mellé – ERŐSEN AJÁNLOTT!!!

A könyv mellé KÉT CD-t is kiadtunk, amik nagyon hasznosak, mivel még teljesebbé teszik a könyv megértését, használatát.

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak

Az egyik CD-n a könyv még könnyebb megértésével kapcsolatban hallhatsz hasznos információkat. Kiegészíti a könyvet, példákon keresztül adva még nagyobb megértést és további magyarázatokkal szolgál az egyes fejezetekhez, kiemelve a leglénygesebb pontokat, amikre okvetlenül figyelned kell, többek között az alábbi témákban:

 • Saját számlás szállítás buktatói: mi az, mi nem az (pl. egy tüzép KÉTFÉLE tevékenységgel bírhat: szállítás és fuvarozás is).
 • Mit tegyél, ha a pihenőidődet töltöd, és ellenőriznek? Mi a helyzet ekkor? Mi a teendő?
 • Elvihet-e az ellenőr ellenőrzés céljából?
 • Ellenőrizhetnek-e újra azért, amiért már egyszer ellenőriztek? Bírságolhatnak-e azért, amiért egyszer már szankcionáltak?
 • Mit jelent ténylegesen a MEGFELELŐ korongkitöltés és használat, beleértve a korong elejét és hátulját is?
 • Mi a menete a másik járműbe történő átszállás esetén? A korong cserék és váratlan helyzetek esete?
 • Járművezetői kötelességek – fontos információk!
 • Nehézségek, problémák, mizériák a pihenőidők megfelelő igazolásával kapcsolatban. A helytelen igazolás veszélyei.
 • Négykezes járatok: ellentmondások, félreértések, rossz értelmezések
 • A jogszabályok a MEGRENDELŐKRE, UTAZÁSSZERVEZŐKRE is vonatkoznak!
 • A mentesség megfelelő értelmezése, használata, buktatói – mire figyelj oda? Mi az az ALAPVETŐ dolog, amit mindenképpen tudnod kell?
 • Az utazó munkaválallók munkaideje – speciális törvényi vonatkozások értelmezése. Miért nem elég a Munka Törvénykönyve?
 • A lehetetlent eltöröltük! Megfelelhetsz az ellenőrzéseken!


Szemináriumi CD a könyv alapján, a nagyságrendekkel megnövelt tudás érdekében!

A könyv alapján 2012 április 7-én megtartott AETR szeminárium TELJES felvétele CD-n!

Az EGYETLEN CD, ami a teljes szemináriumot tartalmazza, Dankó László hozzászólásaival, magyarázataival, 32 résztvevő kérdéseivel.

A CD önmagában NEM vásárolható meg és CSAK a könyvvel együtt rendelhető (később sem lehet megrendelni). Ezért, ha MOST nem rendeled meg, akkor örökre lemaradsz erről a rendkívül fontos előadásról.

A CD hossza 5 óra 44 perc, és a könyv mellett bármikor meghallgatható.

A remekül felépített, részletes előadás mellett több tucat kérdést is meghallgathatsz, amik önmagukban komoly oktató erővel bírnak. De ezt CSAK a könyvvel együtt rendelheted.

Mit hagysz ki, ha NEM érdekel a könyv és a CD-k? Miről volt szó a szemináriumon?

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak

 1. Bevezető, szeminárium indítása
 2. Nincs mentséged!
 3. AETR vagy 561-es rendelet?
 4. Fuvarozás vagy saját számlás szállítás?
 5. Birságolással kapcsolatos információk
 6. Menetlevél, fuvarlevél, hibás tachográf vagy korong
 7. Ellenőrzések, információk, és a 261-es rendeletről röviden
 8. Mit ellenőriznek – analóg tachográfok
 9. Mit ellenőriznek – digitális tachográfok
 10. További adatok az ellenőrzésekről – mit tehetsz?
 11. Súlyos megszegések
 12. E-jel kompatibilitás és a V-max értelmezése
 13. Korong eleje és hátulja – hatályon kívüli tevékenységek kezelése
 14. Koronghasználat járműváltás esetén
 15. Korongrajzolatok
 16. Digitális tachográf, UTC-idő, a telephelyen belüli mozgás ideje
 17. Járművezetői teendők, a módkapcsoló és a lerakónál töltött idő
 18. Négykezes
 19. Munka, szünet, napi és heti pihenőidők
 20. Napi és heti vezetési idők
 21. Kompon, vonaton történő szállítás
 22. Mentesség, kivételek, ezek igazolása
 23. Tevékenységigazoló lap
 24. Eltérések a vezetési és pihenőidőtől a gyakorlatban
 25. További kérdések
 26. Tesztkérdések megválaszolása, további információk
 27. Telephelyi ellenőrzések és a vállalkozás kötelezettségei – 1. rész
 28. Telephelyi ellenőrzések és a vállalkozás kötelezettségei – 2. rész
 29. Utazó munkavállalók munkaideje – 1. rész
 30. Utazó munkavállalók munkaideje – 2. rész
 31. Utazó munkavállalók munkaideje – 3. rész

 

Interjú Rádió 171. Kattints ide és hallgas meg egy részt a szemináriumból! Kérdések
megválaszolása.

2. Kattints ide és hallgas meg egy részt a szemináriumból! Részlet az Utazó munkavállalók munkaideje előadásból.

A fenti 2 részlet kb. 20 perc az 5 és 3/4 órás szemináriumi CD-ből. Mégis, már ezekből is tanulhatsz! A teljes CD pedig új alapokra helyezi az AETR-tudásodat. A könyvvel együtt valódi kincs a fuvarozóknak és saját számlás szállítóknak.

 

A két CD és a könyv együtt TELJESEN új alapokra helyezi az AETR-el kapcsolatos megértésedet. Ilyen kiváló ár/érték arányú kiadványt SEHOL máshol nem találsz a piacon. Ha azt mondod, neked NINCS szükséged a könyvre és a CD-kre, mert “megoldod magad”, akkor SEMMIKÉPP NE rendeled meg azokat! Ebben az esetben viszont marad a “parkolói oktatás…”

 

Kattints ide gyorsan, hogy beleolvass az eddigi könyvolvasók véleményébe! Ők MIÉRT ajánlanák Neked?

 

  

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv 8.500,- ft + 5% Áfa áron megrendelő űrlap, valamint kiegészítő megrendelő az egyéb AETR anyagokra!

 

 

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv

4 hét alatt több, mint 300 darab elfogyott! Kattints ide, hogy lásd, rendelhetsz-e még belőle!

Ha igen, add le rendelésed MOST!

Ez egy rendkívül értékes befektetés, mellyel a biztonságodat, és a bírságra költendő pénzedet válthatod meg!

(Megjegyzés: az adatokat minden reggel aktualizáljuk, frissítjük.)

 

Figyelem! Ha bármikor elakadsz a rendelés során, vagy valamit nem értesz, nehézségbe ütközik az űrlap kitöltése, akkor hívd a 06-70/379-4957-es telefonszámot! Kolléganőnk eligazít.

 

 


[inline]

Megszerzem
Ügyintéző adatai:
Neve:
E-mail címe:
Telefonszáma:

Postázási cím:
Vevő neve:
Irányítószám:
Város:
Utca/házszám:

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv + CD
Számlázási cím:

ugyanaz, mint a postázási cím

Neve:
Irányítószám:
Város:
Utca/házszám:

Fizetés módja:


 

Személyes átvétel és fizetés is megoldható, előzetes egyeztetést KÖVETŐEN. Ebben az esetben természetesen nincs postaköltség.

 

A “minimum kötelező” tananyagok…
Kérem Termék neve Ára Áfa Darab Bruttó ár
  8 500 Ft 5%
0
  390 Ft 27%
0
  780 Ft 27%
0

(Ha valamelyik CD-t nem kéred, vedd ki a pipát a négyzetből. De vigyázz! Később ezeket a CD-ket önállóan már NEM rendelheted meg, mert csak a könyvvel együtt rendelhetők!)

 

További fegyverarzenál

 

A “fegyverarzenál” további jól bevált anyagai. Ha nincsenek meg, akkor javasoljuk ezeket is, hogy “teljes legyen a könyvtárad”. Figyelem! Ezen az akciós áron csakis akkor juthatsz hozzájuk, ha a könyvet is megvásárolod! Ha az adott tétel piros szövegére kattintasz, akkor egy rövid leírás jön fel azzal az anyaggal kapcsolatban.

 

Kérem Termék neve Ára Áfa Darab Bruttó ár
  1 900 Ft 27%
0
  1 900 Ft 27%
0
  1 300 Ft 27%
0
  2 300 Ft 27%
0
  1 600 Ft 27%
0
  7 900 Ft 27%
0
  8 900 Ft 27%
0
  17 700 Ft 27%
0

 

 
 Összesen (bruttó ár):

0

 

[script]
counting(257);
counting(250);
counting(248);
counting(236);
counting(123);
counting(189);
counting(235);
counting(133);
counting(234);
counting(137);
counting(172);
[/script]
[/inline]