Kosár

Vezetsz tachográfos járművet? Akkor ezeket a videókat, cikkeket, előadásokat látnod, olvasnod, hallanod kell!

(Megjegyzés: az AETR tagsági előfizetési lehetőség 2013. május 15-ével megszűnt, mivel a létszám betelt. Így erre már nem lehet előfizetni. Azonban, ezt igyekeztünk valami NAGYON értékes dologgal pótolni. Íme!)
Dankó László,egykori KF-ellenőr

Dankó László, egykori KF-ellenőr

Dankó Lászlóval évek óta dolgozunk együtt. Mindig ott van a szemináriumokon. Az AETR könyv egyik lektora. Rendszeresen segít tanácsaival.

László egykori Közlekedés Felügyeleti ellenőr, kolléga, az AETR könyv egyik szakértő lektora, aki maga is oktat és előad, rendkívül nagy tudású és tapasztalt szakember. Ezt már ügyfeleink is többször megtapasztalhatták.

2011. decemberében egy interjút készítettünk vele, ahol elmondta több éves tapasztalatait. Az interjút videóra vettük. Rendkívül hasznos videó lett.

Kecskés Imrevel szintén évek óta dolgozunk együtt, aki szintén egykori Közlekedés Felügyeleti ellenőr, kolléga, az AETR könyv másik szakértő lektora.

Kecskés Imre, egykori KF-ellenőr

Kecskés Imre, egykori KF-ellenőr

Imre maga is oktat és előad, szintén rendkívül nagy tudású és igen tapasztalt szakember.

2012. októberében vele is készítettem egy interjút, ahol ő is elmondta több éves tapasztalatait. Ezt az interjút is videóra vettük. Szintén rendkívül hasznos videó lett.

2013. március 02-án Dankó Lászlóval együtt mentünk egy céghez és tartottunk ott egy kb. 3 órás oktatást. Pontosabban, a Dankó úr tartotta, én pedig ezt is videóra vettem.

A cég nevét, ahol oktattunk nem említeném, mert erre nem kaptam felhatalmazást, és a helységet se, ahol voltunk. Ez nem is érdekes.

Ami ennél sokkal fontosabb, hogy MIRŐL szólt ez az előadás és miért vettük videóra?

Nézzük előbb a második kérdést!

Azért vettük videóra, mert…

 • egyrészt az előadást nem én tartottam, hanem Dankó László, és gondoltam, jó, ha ezt látjátok (én már talán unalmas vagyok néha),
 • másrészt, eddig nem tárgyalt témákról volt szó, amik nagyon hasznosak (hiszen ezért mentünk le), köztük egy vitafórumról is,
 • harmadrészt, mert megígértük a cégnek, hogy felvesszük az előadást és odaadjuk nekik.

Az első kérdésre a válasz (miről volt szó):

 1. Dankó úr összefoglalta és kb. 40 percben elmondta azokat a leglényegesebb alapvető tudnivalókat az AETR-ről, amit MINDENKÉPPEN tudni kell (enélkül felejtsd el, hogy fuvarozol!). Ezt nagyon szépen be is mutatja különböző ábrákon, stb., amibe mindjárt bele is kukkanthatsz, hogy lásd. Nagyon hasznos anyag, az AETR esszenciája!
 2. Részletesen, általam még eddig ilyen formán sehol nem látott módon magyarázza el, rengeteg dia képpel, az alapoktól kezdve a digitális tachográf működtetését, használatát, annak szabályait, letöltését. Most itt olyan részletességre gondolj, hogy pl. hogyan kell befűzni a szalagot vagy hogy a kinyomaton pontosan mit jelentenek az egyes sorok stb.!!! Hidd el, ha digitális tachográfot használsz, akkor ez a kb. 50 perces videó KELL neked! Tényleg nagyon jó, ebbe is nemsokára belenézhetsz!
 3. Kb. 1 órában pedig egy “belső vita” fórum”, hogy mit hogyan kell igazolni, használni, megírni, out állás a tachográfon, mentes, nem mentes, stb. Nagyon izgalmas volt, és általad is feszegetett kérdéseket válaszolt meg. Azt hiszem, ez is tetszene neked. Nézz bele ebbe is!

Azt gondolom, ha valaki tachográfos járművet vezet, annak mindenképpen nagy hasznára lesznek ezek a videók. Dankó László nagyon érthetően és világosan fogalmaz. Ha pedig digitális tachográfot is üzemeltet valaki, akkor KÖTELEZŐ látnia őket!

 


 

Nézz bele a videókba! Szerezz mellé 18 cikket és hanganyagokat is! Szerezd meg magadnak az interjúkat Dankó Lászlóval és Kecskés Imrével!

Online videók

Szerezd meg a 3 videót!

 1. AETR alapok – a legfontosabb tudnivalók, Dankó László előadásában.
 2. Amit a digitális tachográfról feltétlenül tudnod kell! Dankó László előadása.
 3. Digitális tachográfok – piktogramok.

A videók összesen kb. 1 óra 40 percet tesznek ki.

18 cikk és előadások

Szerezz meg 18 NAGYON értékes cikket, kb. 60 oldalon, pdf formátumban, valamint 6 előadást hozzá!

Letölthető pdf-cikkek az AETR témakörében.

AETR cikkek és előadások

 1. Ponyvafelmetszők… és amit ellenük tehetünk (mi lesz a megszakított pihenőidővel?)
 2. 3 eset, 3 bírság, 3 tanulság. Kinek és miért szabják ki a bírságot? Mi a helyzet az új Kormányrendelettel?
 3. Az egyik legnagyobb probléma: a munkaidő!
 4. Milyen vezetői kategóriákkal mit szállíthatunk? To-vábbi tachográf mentességek? Fuvarozás bérelt jár-művel – szabályok…
 5. Ugyanaz az eset, de más végkifejlettel – mi a különbség a 2 eset között?
 6. Vis major esetek, váratlan helyzetek
 7. A fülkében töltött heti pihenőidő igazolása
 8. Egy fontos jogszabályi rész értelmezése, magyarázata
 9. Egy 800 ezres bírság története – amikor már az igazságügyi szakértő sem tud segíteni. Tanulságos.
 10. Egy közúti ellenőrzés tapasztalata és a 24 órás koronghasználat értelmezése
 11. Tachográf mentességek: automatikusan járnak vagy mi a teendő, hogyan kell „megigényelni”?
 12. Szigorodó közúti ellenőrzések – 3 fontos információ, amikről feltétlenül tudnod kell! Rádió interjúk.
 13. Változott a Munka Törvénykönyve! Hogyan érint ez téged, mint fuvarozót vagy sofőrt?
 14. Személyszállítás esetén az utaslista és a tachográf hasz-nálatának rövid értelmezése
 15. Hogyan értelmezzük a 10 órás vezetést, ha az átnyúlik a következő vezetési hétre?
 16. Az új Munka Törvénykönyvéről. Dr. Maszong Attila előadása a változásokról.
 17. A távolléti díj kiszámítása az új MT szerint.

Előadások, hanganyagok, összesen 1 óra 10 percben.

 1. Az 561-es rendelet 9-ik cikkének értelmezése, magyarázata: kompozás
 2. Adatok a közúti ellenőrzésekhez, kérdésekkel
 3. Dankó László: tapasztalatok az ellenőrzésekről, jó tanácsok, gyakorlati javaslatok
 4. Heti pihenőidő eltöltése a járműben
 5. Pihenők igazolásáról röviden
 6. Viszmajor esetek, váratlan helyzetek

Kecskés Imre, Dankó László interjúk videón

Kecskés Imre, Dankó László interjúk videón

 1. Dankó László interjú, 90 percben
 2. Kecskés Imre interjú, 3 órában

Dankó László interjú

Ebben a 90 perces videóban Dankó László korábbi tapasztalatairól beszél és néhány nagyon hasznos tanácsod ad a fuvarozóknak.

Az interjút az otthonában készítettem. Mindenképpen javasolt a megnézése.

Kecskés Imre interjú

A videó ezen része egy másik interjút tartalmaz, amit Kecskés Imrével, volt KF-ellenőrrel készítettem, aki a közelmúltig az NKH-nál dolgozott “útonállóként” és vállalkozások ellenőreként is. Jelenleg is szorosan tartja a kapcsolatot az ellenőrökkel, hogy mindig friss információi legyenek.

A vele készített interjút is videóra vettük, és semmit nem vágtunk ki belőle (csak annyit, amennyi a kamera időnkénti kikapcsolása miatt értelmetlen lenne, hogy benne maradjon). Egy több, mint 3 órás anyagról van szó, ami szintén nagyon hasznos a fuvarozóknak, szállítóknak.

Az interjúban Imre az ellenőrzéssel kapcsolatos sok éves tapasztalatáról beszél és hasznos tippeket, tanácsokat ad, hogy mit tegyél, ha azt szeretnéd, hogy ne büntessenek meg vagy minimálisra szorítsd akár külföldön is a bírság kockázatát. Továbbá, hogy mit tegyél, ha fellebbezni akarsz, mire figyelj, hogyan teheted ezt meg.

GRÁTISZ: 2 további videó

 1. Okmányok a járműben
 2. Menetlevél, fuvarlevél információk

Figyelem! Ezeket a videókat KIZÁRÓLAG online tudod majd nézni, amihez széles sávú Internet kapcsolat szükséges (otthoni, kábeles), a mobiltelefonos nem biztos, hogy megfelelő! A videókat NEM postázzuk, nem DVD-formátumúak. A videókat, cikkeket és hanganyagokat CSAK ÍGY tudod megszerezni, sehogy máshogy nem juthatsz hozzájuk!

Ez alól az Amit a digitális tachográfról feltétlenül tudnod kell videó olyan értelemben kivétel, hogy ezt DVD formátumban is kiadtuk. Azonban, ehhez a DVD-formátumhoz sehogy máshogy nem juthatsz hozzá, csak ha megrendeled az AETR könyvet és a Húsba vágó könyvet egyszerre. Máshogy nem. Vagy így, online videó formátumban.

 

Egy rövid bevezető az 50 perces előadásból a digitális tachográf használatáról. Az előadás címe: “Amit a digitális tachográf használatáról, működtetéséről FELTÉTLENÜL tudnod kell!”

[flashvideo file=FLV/Rovid_bemutato_digi-tacho.flv /]
Az eredeti videón Dankó László részletesen elmagyarázza a digitális tachográf használatát, letöltését, adatok beírását, stb. Ez a részlet kb. 3 perc, hogy lásd, milyen alapossággal megyünk bele a témába. A teljes videót az alábbi rendelést követően nézheted meg. Irány az űrlap! ==>>

 

 

Alapfogalmak összefoglalása az AETR témakörében

[flashvideo file=FLV/Rovid_bemutato_alapfogalmak_osszefoglalasa.flv /]
Ezen a videón szintén Dankó László magyarázza el, összefoglalva a szociális jogszabályokat (vezetési idő, pihenőidő, stb.) Ez egy kb. 4,5 perces részlet a 2013 márciusi előadásból. A teljes videót az alábbi rendelést követően nézheted meg. Irány az űrlap! ==>>

 

 

 

 

Videók

Kérem az online videókat és egyéb anyagokat a fentiek szerint!

 

Figyelem! Ha bármikor elakadsz a rendelés során, vagy valamit nem értesz, esetleg nehézségbe ütközik az űrlap kitöltése, vagy további kérdéseid vannak, akkor hívd a 06-70/379-4957-es telefonszámot! Kolléganőnk eligazít.

 


[inline]

Ügyintéző adatai:
Neve:
E-mail címe:
Telefonszáma:

 

Postázási adatok (ide küldjük az esetlegesen rendelt könyvet/CD-t):
Postázási név:
Irányítószám:
Város:
Utca/házszám:

 

Számlázási cím (amire a számlát kéred kiállítani):

Ha ugyanaz, mint a postázási cím, kattints ide!

Vevő neve:
Irányító szám:
Város:
Utca/házszám:
AETR videók és könyvek, CD-k!
Videók
 
AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv
 
Húsba vágó, kényes kérdések és válaszok könyv

Fizetés módja:

 

Abban az esetben, ha könyvet vagy CD-ket is vásárolsz, lehetőség van a személyes átvételre is, előzetes egyeztetést KÖVETŐEN. Személyes átvétel Budapesten, az irodában lehetséges! Ebben az esetben természetesen nincs csomagküldési díj. (Ha nem rendelsz könyvet, csak a videókat, akkor ennek nem sok értelme van.) Természetesen, ha csak az online videókat rendeled meg, akkor nincs se postázási, se utánvételi díj.

Honnan értesültél a videókról, könyvekről, CD-kről? (Pl. Google Adwords, Interneten nézelődtél, barát/ismerős ajánlotta, hírlevél olvasó vagy, stb.) 

Ha könyvet vagy CD-t, DVD-t is rendelsz, akkor mikorra kéred a kiszállítást? 

Bármilyen egyéb megjegyzés (300 karaktert írhatsz): 

 

FIGYELEM! A könyvekre vonatkozó itt látható kedvezmény csak a videók megrendelésével EGYÜTT érvényes, önmagában NEM! Ha a videók mellett szükséged van még valamelyik könyvre vagy a CD-kre, DVD-re, akkor azt kedvezményesen megrendelheted MOST.

 

Online videók, cikkek pdf formátumban, előadások, hanganyagok, kedvezményes könyvek és CD-k
Kérem Termék neve Ára Áfa Darab Bruttó ár
  970 Ft 27%
0
  970 Ft 27%
0
  970 Ft 27%
0

(Ez az egyetlen, videóra rögzített interjú a két egykori Közlekedési Felügyeleti ellenőrrel, közel 5 órában! Most ezt is megszerezheted ezen a rendkívül kedvezményes áron!!! Eredetileg DVD formátumban került kiadásra, de mivel az elfogyott, így online nézheted meg ezeket. A két volt ellenőrt nagyon érdekes és hasznos kérdésekről faggattam. Ha BÁRMELYIKET NEM KÉRED a fentiek közül, csak VEDD KI a pipát a négyzetből.)

  8 500 Ft helyett
7 650 Ft
5%
0
  5 500 Ft helyett
4 950 Ft
5%
0
  14 000 Ft helyett
11 900 Ft
5%
0

Ha élni akarsz a 15%-os könyvcsomag vásárlási kedvezménnyel (együtt a 2 alapkönyv), akkor EZT válaszd (tegyél egy pipát ebbe a négyzetbe és a többit hagyd üresen)!!! Ha NEM érdekel a 2 könyv, csak az egyik, akkor értelemszerűen NE ezt válaszd, hanem a fenti rendelést!

  2 940 Ft helyett
2 500 Ft
27%
0
  8 500 Ft helyett
6 375 Ft
5%
0

Ha élni akarsz a videók mellé járó könyv vagy CD vásárlási kedvezménnyel is, akkor tegyél egy pipát a megfelelő négyzetbe, amit még rendelsz! Ha további AETR könyve(ke)t is akarsz rendelni, akkor azt 25%-os kedvezménnyel teheted meg. Ebben az esetben pipáld be azt is! Ha NEM érdekel egyik könyv vagy a CD-csomag se, akkor értelemszerűen NE pipáld be ezeket!

  3 900 Ft 27%
0

(Ez az egyetlen, videóra rögzített szemináriumi felvétel, kiváló minőségben! Budapesten vettük fel, 2011. januárjában, a József Attila Művelődési Házban, kb. 45 fő részvételével. Rengeteg kérdés, amit csak OTT válaszoltunk meg! Az AETR tagság megrendelése esetén ezért a hihetetlenül kedvezményes áron MOST megszerezheted ezt is – 85%-os kedvezménnyel!!! Ha viszont MOST nem rendeled meg, később csak eredeti áron tudod megszerezni. A teljes anyag 4 DVD-n került kiadásra, rengeteg kérdéssel és válasszal, Dankó László részvételével és javaslataival. Ha KÉRED a DVD-t, tegyél egy pipát a négyzetbe.)

 

 

Összesen bruttó:

 0

 Ft

 

FONTOS! Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár részedre, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak.

A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek érdekében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől (kivéve az utánvétes megrendelés esetén, mivel ebben az esetben 2 munkanapon belül futárral elküldjük a csomagot, melyet mi előlegezünk meg, így a szolgáltatás nyújtása részünkről megtörténik, melynek révén megjelenik a fizetési kötelezettség a megrendelő felé).

Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 8 napon belül e-mailben jelezheted (info[@]aetr.hu). (Kivéve az imént részletezett utánvételes megrendelés esetében.) Ezt követően a megrendelés olyan érvényes szerződésnek minősül, ami jogi utón behajtható fizetési kötelezettséget jelent.

A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és az alábbi “Igen! AZONNAL kérem a videókat és az egyéb megjelölt anyagokat!” gombra való kattintással a Kuzma & Kuzma Bt-vel kötöd, Székhely: 1045 Budapest, Erzsébet u. 21., Adószám: 22157863-3-41

Ha könyvet és/vagy CD-ket is rendeltél, akkor a megrendelt anyagokat légpárnás tasakban küldjük, ajánlottan, hogy ne sérüljön és hogy biztosan megkapd a szállítmányt.

Kiválaszthatod a fizetési módot, ami lehet készpénzes (személyes átvétel esetén), banki átutalásos vagy utánvétes (csak a könyves vagy CD-s rendelés esetén értelmezhető). E két utóbbi esetén csomagküldési díjjal is számolnod kell, amennyiben könyvet és/vagy CD-t is rendeltél a tagság mellé. A csomagküldési díj Áfa-köteles továbbszámlázott díj, mely általában két tételből áll, arányosan megosztva: a könyv(ek) csomagküldési díja (5% áfát tartalmaz), valamint a CD csomagküldési díja (27% áfát tartalmaz). A csomagküldési díj legfeljebb a következő mértékű lehet (kivéve, ha több példányt is rendelsz a könyvekből):

 • banki átutalás esetén nettó 1.280,- Ft + 5% áfa (könyvek) + nettó 330,- Ft + 27% áfa (CD-k). Összesen: bruttó 1.763,- Ft. A csomagot ebben az esetben a Posta viszi ki.
 • utánvétel esetén nettó 1.990,- ft + 5% áfa (könyvek) + nettó 370,- Ft + 27% áfa (CD-k). Összesen: bruttó 2.560,- Ft. Ez a csomagbiztosítási díjat is tartalmazza (hogy garantáltan megkapd a csomagot). A csomagot ebben az esetben az MPL futárszolgálat viszi ki.

 

Miután az űrlap alján lévő gombra kattintottál…

 1. Először kapsz egy visszaigazoló e-mail-t a rendelésedről a postaládádba – ha ez a levél nem érkezne meg néhány órán belül, kérlek, jelezd felénk az ügyfélszolgálaton (info(kukac)aetr.hu), mert lehet, hogy elakadt valahol! Ezen visszaellenőrizheted, hogy a megrendeléseddel kapcsolatos adatok megfelelőek. Amennyiben bármit módosítani kell, azt a lehető leghamarabb jelezd felénk, hogy korrigálhassuk!
 2. Banki átutalás esetén 24 órán belül (vagy az első munkanapon) elküldjük részedre az általad megadott email-címre (amire a visszaigazolás is ment) a Számlát. Ezt kell 8 napon belül rendezned. Az eredeti Számlát a kifizetést követően a csomaggal együtt küldjük majd. Készpénzes megrendelés esetén előbb egy Díjbekérőt küldünk (mivel a készpénzes Számlát csak a tényleges kifizetéskor állíthatjuk ki). Ezt kell 8 napon belül kifizetned, majd ezt követően állítjuk ki a készpénzes Számlát, mely további teljesítést már nem igényel. Utánvét esetén 2 munkanapon belül elküldjük a csomagot, a Számlával együtt – neked csak a küldemény szállítójának kell majd fizetned, előre semmit.

 

Kattints az alábbi “Igen! AZONNAL kérem a videókat, és az egyéb megjelölt anyagokat!” gombra! Ekkor pár másodpercen belül látni fogod a visszaigazoló ablakot (“Gratulálunk”), és ezt követően kapod meg a visszaigazoló emailt is az általad fentebb megadott email címre. 

[script type=”text/javascript” src=”http://www.hirlevelmanager.hu/js/hlm_order.js”][/script]
[script]
counting(307);
counting(268);
counting(133);
counting(326);
counting(335);
counting(368);
counting(334);
counting(336);
counting(235);
[/script]
[/inline]