AETR Mesterkurzus 2015.

 

 

Éves AETR Mesterkurzus – ahol MINDEN kérdést megválaszolunk!

AETR Mesterkurzus 2015

 

A szállítási vállalkozások felelőssége

 

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS
165/2014/EU RENDELETE

a közúti közlekedésben használt menetíró készülékekről, a közúti közlekedésben használt menetíró készülékekről szóló 3821/85/EGK tanácsi rendelet hatályon kívül helyezéséről és a közúti szállításra vonatkozó egyes szociális jogszabályok összehangolásáról szóló 561/2006/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet módosításáról

 

VI. Fejezet, 33. cikk
A szállítási vállalkozás felelőssége

 

(1) A szállítási vállalkozás felelőssége gondoskodni arról, hogy járművezetői megfelelő képzést és utasítást kapjanak a menetíró készülék – legyen az digitális vagy analóg – helyes működésével kapcsolatban, továbbá rendszeresen ellenőrzi, hogy járművezetői helyesen használják-e a készüléket, és nem adhat nekik olyan, közvetlen, vagy közvetett ösztönzőt, amely a menetíró készülékkel való visszaélésre sarkallhat.

A szállítási vállalkozás megfelelő számú adatrögzítő lapot ad ki…
 (…)

Amennyiben a jármű digitális menetíró készülékkel van felszerelve, … (…)

(2) A szállítási vállalkozásnak időrendi sorrendben és olvasható formában, használatukat követően legalább egy évig meg kell őriznie az adatrögzítő lapokat és – amennyiben a 35. cikknek való megfelelés érdekében készültek ilyenek – a kinyomtatott lapokat, és az érintett járművezetőnek – kérésére – ezekről másolatokat kell adnia. A szállítási vállalkozásnak ezen túlmenően át kell adnia az érintett járművezetőnek – annak kérésére – a járművezetői kártyákról letöltött adatok másolatát és e másolatok kinyomtatott változatát is. Az adatrögzítő lapokat, kinyomtatott lapokat és a letöltött adatokat a felhatalmazott ellenőrző tisztviselő kérésére be kell mutatni vagy át kell adni.

(3) A szállítási vállalkozás felel azért, ha saját járművezetői vagy a rendelkezésére álló járművezetők megsértik az e rendeletben előírtakat. A tagállamok azonban ezt a felelősséget attól tehetik függővé, hogy a szállítási vállalkozás megsértette-e az e cikk (1) bekezdésének első albekezdésében, valamint az 561/2006/EK rendelet 10. cikkének (1) és a (2) bekezdésben foglaltakat.

 

További szabályozások is vannak a témában, és a hatóság elvárása is az, hogy ÉVENTE LEGALÁBB EGYSZER:

 • oktatásban részesítsük a járművezetőket a tachográf készülékek megfelelő használatára,
 • rendszeresen ellenőrizzük ezeket,
 • ezzel összefüggésben oktassuk őket a vezetési- és pihenők megfelelő értelmezésére, használatára,
 • ne adjunk neki olyan utasítást, ami ezen rendeletek (az 561-es rendelet és a 165-ös rendelet) megsértésére ösztönözne,
 • és készítsünk dokumentációt az oktatásról és a rendszeres ellenőrzésekről.

 

Ha ezt egy vállalkozás megteszi, csak akkor lehet egyáltalán arról beszélni, hogy a hatóság eltekintsen a szankcióktól.


 

Egy jó megoldás erre…

… a 2015-ös éves AETR Mesterkurzus

 

 1. A kurzus sofőrök számára is ugyanolyan fontos (amennyiben egyénileg akarsz részt venni), mert neki is tudnia KELL, mire számítson.

 2. A vállalkozások számára pedig elengedhetetlen, amennyiben “biztosra akarnak menni”.

 

AETR Mesterkurzus 2015
AETR Mesterkurzus 2014-ben, Kuzma Ferenc előadása

 

Amit feltétlenül tudnod kell, hogy az idei AETR Mesterkurzuson is átveszünk mindent az AETR témakörében, de ennél azért jóval többről fog szólni.

 

Mint mindig, MOST is megválaszolunk rengeteg
kérdést
, amit előre is elküldhettek. Persze, nagy részét úgyis ott fogjátok feltenni, de ez nem baj!

Ezáltal az AKTUALITÁSOKAL is nagyon sokat foglalkozunk!

És természetesen újra átbeszéjük az új EU-s rendeletet, mert még mindig volt kérdésetek ezzel kapcsolatban.

 

Regisztrálok a szemináriumra!

 


AETR Mesterkurzus, Budapest

AETR Mesterkurzus 2015
AETR Mesterkurzus 2014-ben, Dankó László előadása

 

 

Szokásunkhoz híven ez is egy maratoni kurzus lesz, úgy készülj!

A Mesterkurzusra kb. 45-50 főt tudunk fogadni legfeljebb.

Helyszín

Alfa Art Hotel Superior, Budapest
1039 Budapest, Királyok útja 205. (térkép itt)

Időpont

2015. január 24. (szombat)

8:00 – kb. 17:00
Regisztráció: 7:30-tól!

 

Tematika

Az AETR témaköre: rejtelmek, titkok, félreértések, magyarázatok

 • A járművezetőket érintő rendeletek (elsősorban az 561/2006 EK és a 3821/85 EK rendeletek, valamint az 1988-as évi I. Tv. egy része) részletes, alapos kivesézése értelmezése, magyarázata, ismertetése
 • Analóg (korongos) tachográfok részletes ismertetése, a korongok megfelelő kitöltése és azok használatának “teljes skálája”
 • Digiális tachográfok részletes ismertetése, kártyák használata, kompozás és az események visszaírása
 • Amikor vegyesen kell használni a tachográfokat
 • Rengeteg gyakorlati példa a több éves tapasztalatokból – olyan kérdések megválaszolása, melyre eddig sosem kaptál kielégítő magyarázatot
 • Ellenőrzésekre való “felkészítés”
 • Négykezesek, egyéni vezetések
 • Vezetési idők, pihenőidők, és rengeteg más alapfogalom teljes letisztázása
 • Mi van, ha saját számlás szállítással foglalkozol? Fuvarozás és saját számlás szállítás együtt.
 • A mentesség értelmezése és megfelelő használata
 • A tevékenységigazoló lap használatának kritériumai, nehézségei
 • A 28 nap visszamenőleges igazolásának nehézségei
 • Interaktív előadás, kérdések menet közbeni megválaszolása
 • Telephelyi ellenőrzésekkel kapcsolatos ismeretek, tapasztalatok – hogyan érintik ezek a vállalkozást és a járművezetőt?
 • Esettanulmányok: mik történtek MÁSOKKAL? Tanulságos példák, amik segíthetnek elkerülni a bírságokat.
 • A 165/2014-es EU rendelet értelmezése
 • Stb.


Munkaügyi szabályok, tachográf értékelés, mindennapi kérdések és egyéb témájú előadások

 • Munkaügyi szabályok és alkalmazások az utazó munkavállalókra
 • Dankó László, egykori NKH-ellenőr, az AETR könyv lektorának előadása: tapasztalatok az ellenőrzésekről, mindennapi kérdések, amik foglalkoztatnak – kb. 1 órában!
 • Dr. Szabados Tibor közúti fuvarozási igazságügyi szakértő előadása – a szabályok alkalmazása, a  jogon túl – kb. 1 órás előadás
 • Buthi Gyula ma is aktív rendőrőrs parancsnok előadása az ellenőrzésekkel kapcsolatban – kérdések, amikre biztosan szeretnél választ kapni, 1 órában
 • Tachográf értékelés bemutató a TachografGuru-val.
 • További kérdések megválaszolása (egy szemináriumon átlagosan 200 kérdés hangzik el)

AETR Mesterkurzus 2015
AETR Mesterkurzus 2014-ben, Dr. Szabados Tibor előadása

 

Regisztrálok a szemináriumra!

 

Kinek ajánljuk?

Minden járművezetőnek ajánljuk, továbbá azoknak, akik a járművezetőkért felelnek (pl. szakmai irányítók), azok oktatásáért felelősek, a járművezetők “működtetése”, munkájuk megszervezése, satöbbi a dolguk, és egyáltalán nem mindegy, hogy ezt miképp teszik meg, stb.

Erősen javasolt még a fuvarozó vállalkozások munkaügyes kollégáinak és a tachográfok kiértékeléséért, elszámolásáért felelős személyek számára is a részvétel.

Továbbá, egyéni vállalkozások és családi vállalkozások számára is, ahol ezek a dolgok egyértelműen RÁD hárulnak, ha te vagy a vezető és/vagy a tulajdonos.

 

Mennyibe kerül?

A Mesterkurzus részvételi díja magában foglalja a szakértőktől a helyszínen kapható tanácsokat, javaslatokat is. A részvételi díj mindössze: 7.900,- Ft + áfa. Az alábbi kedvezmények ebből érvényesíthetők, amennyiben jogosult vagy rá.

 

Igénybe vehető kedvezmények

Háromféle kedvezmény vehető igénybe:

 1. 35% kedvezmény azok számára, akik MEGISMÉTLIK valamelyik korábbi szemináriumunkat (bármelyiket, akármelyiket).
 2. 20% MENNYISÉGI kedvezmény: amikor legalább 5-en jöttök egyszerre (még 4 embert hozol magaddal). Ebben az esetben mindenki megkapja ezt a kedvezményt. (NEM kell egy cégből lennie azoknak, akiket hozol, csak a neveket add le, hogy “ők veled vannak”: Viszont a megrendelésnek EGYSZERRE kell megtörténnie, egyidőben.)
 3. 10% kedvezmény azok számára, akik részt vettek a legutóbbi, 2014. november 29-i AETR konferencián (és nem esnek bele semelyik fenti kedvezmény sávba).

 

Figyelem! A kedvezmények NEM vonhatók össze!!!

További kedvezményként a belépő mellé: az AETR könyv legújabb, immáron 5-ik kiadása és a Húsba vágó kérdések könyv 40%-os kedvezménnyel megvásárolható.

 


Őrült garancia

Az utolsó kételyt is el szeretném oszlatni, ha még maradt benned. Tudod, ez az apróbetűs rész, amit nem szoktak elolvasni, pedig apró betűben van mindig a lényeg: ezért én is apró betűvel írom! (-:

Pénzvisszafizetési garanciaFontos partnerem vagy, hiszen már vetted a fáradtságot, hogy áttanulmányozd az oldalamat, olvasod írásaimat, cikkeimet, nézed a videókat és elolvasod ezt a tájékoztatót is. Ezért arra gondoltam, hogy eloszlatom minden kétségedet. Tehát, ha már csak egyetlen kételyed maradt: Mi lesz, ha túl sokat ígérek és a szeminárium nem nyeri meg a tetszésedet és nem segít neked abban, hogy ténylegesen megértsd az AETR-el kapcsolatos mizériákat, zűrzavarokat, félreértéseket, alapokat? Mivel teljesen biztos vagyok magamban (tudom, hogy mit kínálok): ebben az esetben a vendégem voltál egy Mesterkurzusra! Amennyiben még a Mesterkurzus napján visszakéred, írásban, úgy visszafizetem a teljes részvételi díjat! Hogy tetszik?

Ugye mondtam, hogy ez esetben FONTOS az apróbetűs rész (mindig is az volt) .

Tehát, mit veszíthetsz? Ezzel az egésszel csak nyerhetsz.

Fizetési mód: Előre történő banki átutalással vagy készpénzben OTP számlára történő befizetés a proforma számla ellenében – az eredetit pedig ezt követően postázzuk (fontos, hogy az átutalásnak legkésőbb a szeminárium kezdése előtt 2 nappal meg kell érkeznie – ez is FELTÉTELE a szemináriumon történő résztvételnek).Regisztrálj MOST!

 gfbvbvb
 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(kötelező)

(kötelező, de nem látszik)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .