Kosár

AETR könyv 4.0-ás verzió az új EU-s jogszabállyal!

Jó helyen jársz!

Itt juthatsz hozzá az AETR könyvhöz és az egyéb AETR anyagokhoz Te is.

 

Az anyagok személyes átvétele és készpénzes fizetése is megoldható, előzetes egyeztetést KÖVETŐEN. Személyes átvétel a megadott címen (1045 Budapest, Erzsébet u. 21.) lehetséges! Ebben az esetben természetesen nincs csomagküldési díj. A Google térképen megtalálod a pontos helyet, ahová jönni kell!

 

 

Figyelem! Nagyon fontos, hogy ezt elolvasd!
Mi változott a negyedik kiadásban az előző kiadásokhoz képest?

 

 • Az AETR könyv immár a NEGYEDIK kiadását éri meg, ami azt bizonyítja, hogy mindennél jobban szükség van rá a fuvarozók, szállítók körében, mindegy, hogy sofőrről vagy vállalkozásról van-e szó.
 • A legelső kiadványához képest ez a könyv már 122 oldallal bővebb, miközben az ára nem változott: immár összesen 372 oldalra “dagadt”! Kiegészítettük a Tevékenységigazoló lapról, a saját számlás szállításról, a napi- és heti pihenőidőkről, és a nemzetközi buszjáratokról szóló részeket, az idei aktualitásoknak megfelelően (többek között), valamint pontosabban meghatároztuk, mit is jelent a “közúton való közlekedés”, aminek elég nagy jelentősége van, ahogy az a legutóbbi szemináriumon is kiderült.
 • Mivel a szünet már NEM számít munkaidőnek, hanem munkaközi szünetként kell értelmezni, így az erről szóló munkaügyi fejezetet is át kellett szerkeszteni, át kellett írni egy kicsit, ki kellett egészíteni. Új Munkaügyi nyilvántartó minta került bele, és kiegészítettük a túlórákra és a munkanapokon végzett munkaidők elszámolására vonatkozó részeket (hogyan értelmezzük a túlórákat a munkaidőkereteben való foglalkoztatás esetén).
 • Nagyon fontos, hogy a könyv amiatt is egy kissé átdolgozásra került, mert 2014. februárjában megjelent a 165/2014-es EU rendelet, ami miatt módosításokra volt szükség.
 • Az új jogszabály miatt azonban meg kell ismerkednek néhány új dologgal is...

  Az új jogszabály miatt meg kell ismerkedned néhány új dologgal is…

 • Az említett jogszabály miatt jelentős átfogalmazásokra és több helyen is átdolgozásra került sor. Több új fejezet is bekerült a könyvbe és sok helyen megváltoztak a jogszabályi hivatkozások.
 • További változás, hogy az új EU-s jogszabály az 561/2006/EK rendelet bizonyos pontjait is módosította, amik bár csak 2015. márciusától lépnek életbe, mégis, jó tisztában lenni vele.
 • Több olyan dolgot is letisztáztunk, amikre korábban nem volt lehetőség vagy nem volt egyértelmű a hivatkozás (vagy éppen eléggé kacifántos módon tudtuk magyarázni). Az új jogszabály miatt azonban meg kell ismerkedned néhány új dologgal is.
 • Természetesen az előző kiadás óta történt új tapasztalatokat is beletettük az AETR könyv 4.0-ás kiadásába.

 

 

Az új jogszabály alkalmazásának nehézségei…

 1. Kollégáimmal úgy találtuk, hogy nem kevés nehézségbe ütközik az új jogszabály normaszövegének értelmezése és alkalmazása. Ezt MÁSOKNÁL is megfigyeltük, amikor igyekeztek ezt értelmezni.
 2. Az IGAZI problémát az jelenti, hogy
  • a korábbi, 3821/85/EGK rendeletet teljes egészében eltörölték;
  • az új jogszabály bizonyos részeit ugyanakkor csak 2015. márciusától kell alkalmazni, de vannak olyan részek is, amiket 2016. márciusától;
  • a régi rendelet már megszűnt, de az új még nem lépett hatályba; ugyanakkor már az új normaszöveget kell használni – de hogyan?

   

  Az új, 4.0-ás AETR könyvben már ezeket is letisztáztuk, mivel a régiben még nem votlak benne! A könyvben már mindenhol az ÚJ normaszövegre hivatkoztunk, az új rendelet alapján!

 

 

Miért kell rendelkezned ezzel a könyvvel (és a “piros” könyvvel is)?
10 életbevágó érv az anyagok mellett!

 

  AETR könyv 4.0-ás kiadás

 1. Mert referencia műként használhatod őket, amiknek ott kell lenniük nálad a jármű csomagtartójában vagy a szélvédő alatt, hogy kéznél legyenek.
 2. Mert ha most kezded a szakmát, vagy a GKI-képzésedet, akkor az AETR és a munkaügy területén nem találsz ezeknél jobb művet, amik ennyire jól megalapoznak (több autós iskola is ajánlja már a “diákjainak” és/vagy beszerzi a teljes csomagot).
 3. Mert ha már “régi motoros vagy”, akkor bőven hallhatsz kollégáktól vagy ellenőröktől olyan dolgokat, amiktől égnek állhat a hajad; ezek a könyvek tisztába teszik ezeket a félreértéseket, kivesézve a jogszabályi pontokat, megválaszolva jó néhány égető kérdést.
 4. Mert ha utazásszervezőként vagy fuvarszervezőként dolgozol, akkor utazásszervezőként vagy fuvarszervezőként is ugyanazok a szabályok és kötelezettségek vonatkoznak rád, mint a sofőrökre, vállalkozásokra; sőt, rád ez FOKOZOTTAN érvényes, mivel TE vagy a lánc első szeme! (A jogszabály szerint is).
 5. Mert a legtöbb dolog, amiért bírságolnak, kifejtésre kerül ebben a 2 könyvben, a jogszabály “védőleplébe bugyolálva”; piros-konyv-nagytehát, nem csak választ kapsz rá, hanem magát a jogszabályi részt is mellétesszük, ahol ez lehetséges, ami azért fontos, mert így bátran hivatkozhatsz az érintett jogszabályra az ellenőrzés során.
 6. Mert mindig “tudsz mihez nyúlni”, tudsz mire hivatkozni, ha bajba kerülsz vagy valamiért elbizonytalanodsz.
 7. Mert több ellenőr is kereste már ezt a könyvet, és volt olyan rendőr, aki a saját szakállára (költségére) megvásárolta azt. Sőt, olyan is volt, aki fuvarozó ismerőseinek ajánlotta a könyveket!
 8. Mert rendőrségi szakértő, igazságügyi szakértő és munkaügyi szakértő, valamint 2, egykori NKH-ellenőr is lektorálta, illetve ajánlja MINDEN fuvarozónak – így ELENGEDHETETLEN számodra is!
 9. Mert már bírósági pert is nyert egy fuvarozó a könyv segítségével, és ennek hatására a bíróság egy “furcsa” határozatot hozott a Tevékenységigazoló lap belföldi használatával kapcsolatban.
 10. Mert dívik a “parkolói oktatás”, és légy őszinte: sok helyről hallasz sok hülyeséget! Most végre az IGAZ INFORMÁCIÓKKAL találkozhatsz, emberi nyelven elmagyarázva, több éves tapasztalattal rendelkező, VALÓDI szakértőktől.

 

Nem emelnék ki külön fejezeteket. Minden hasznos és fontos információ egybegyűjtve végre!!!! Különösen fontos jogszabályváltozások frissítve. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hasznos és sokat segítő olvasmány!!! Üdvözlettel Zsolt.Tarján Zsolt, sofőr

Egész nyugodtan mondhatom, hogy a könyv elejétől a végéig tökéletes és minden része hasznos! Egyébként tiszta szívből, csak gratulálni tudok hozzá!!!Semperger József, vállalkozó

[flashvideo file=FLV/Popup-video.flv /]

AETR titkok és rejtelmek megoldva – lépésről lépésre!

 

NE FELEDD!!! A könyv ÉRTÉK, amit az emberek sokáig megőriznek és használnak. TE is. Ezért mindenképpen szerezz egy példányt magadnak mindkét műből!!! Ez a 2 könyv túlzások nélkül nagy értékkel bír.

 

 

A rendelés menete röviden

 

FIGYELEM!!! Amelyik anyagot kéred, ott TÉGY EGY PIPÁT a bal oldali oszlopban a tétel mellé!

Vannak kedvezményes csomagárak, amiket ZÖLD HÁTTÉRREL JELÖLTÜNK. Ezt érdemes kihasználni, mert pénzt takarítasz meg vele! Ilyenek például a “könyvcsomag” vagy az űrlap végén a “teljes csomag”, amikor egyben megrendeled az egész AETR-gyűjteményt (így jelentős kedvezményt kapsz rá). Ilyenkor elegendő csak azt megrendelned!

Értelemszerűen meg kell adnod a rendelési adataidat (amennyiben a postázási adatok eltérnek a számlázási adatoktól, akkor azt is add meg). Miután befejezted az egyes tételek megrendelését, a végén csak kattints a “Kérem az AETR könyvet és az egyéb rendelt anyagokat!” gombra.

 

FONTOS!!! Ha bármikor elakadsz a rendelés során, vagy valamit nem értesz, esetleg nehézségbe ütközik az űrlap kitöltése, vagy további kérdéseid vannak, akkor hívd a (06) 70/391-2885-ös telefonszámot és eligazítunk!

 

 

Kattints ide és szerezd meg magadnak azt a könyvet,
amit már több, mint 1700-an megvásároltak!

Mérföldkő a közúti szállítmányozási iparban!

 

Kérem az AETR könyvet!