“Parkolói oktatás” – avagy tanulságok, tények, hülyeségek.

 

Hihetetlenül tanulságos dolgokkal találkozok minden oktatáson. Nemrég is egy olyan cégnél tartottam oktatást 28 főnek, ahol a sofőrök a "hagyományos" módon tanulták eddig az AETR-t: a parkolóban a kollégáktól, rosszabb esetben egy ellenőrtől, aki sajnos néha "agyament hülyeségeket" is mond nekik, amit a képzetlen emberek készpénznek veszenek.

Néhány ezek közül a "szabályok" közül, amit ellenőrök mondtak nekik (a parkolói oktatásból származó blődségeket nem sorolom fel, mert 2 oldal nem lenne elég):

 1. A sofőrnél nála kell lennie a korábbi, 28 napon belüli 4 kezes (páros) vezetés során a váltó sofőrnél keletkezett korongok fénymásolatának arra az esetre, amikor egyedül vezet, mert így igazolja a hiányzó kilómétereket; ha ez nincs nála, akkor megbüntetik.

 2. A sofőrnek el kell számolni a jármű minden mozgásával, vagyis azzal, amikor nem ő vezette a járművet, mivel ellenőrzéskor a sofőr korongján/kártyáján hiányzó kilóméterek lesznek, amikor visszaül az autóba, és ezért megbüntetik.

 3. Kártya nélküli vezetés esetén (pl. telephelyen belüli vagy egy elzárt területen belüli mozgás esetén, vagy ha a sofőrkártya sérült) mindig be kell tenni a járműbe az üzembentartói kártyát, különben bírságot szabnak ki.


Ennél több is volt, de ennyi is elég. És mindez csak tegnap, ettől a 28 embertől! És mindez csak az, amit az ellenőrök mondtak a sofőröknek! És ami a legfőbb probléma, hogy a fentiek nagyon jól hangzanak, egészen hihetőek, ezért a képzetlen emberek el is hiszik ezeket. (Nem az ellenőrökre akarom kihegyezni ezt a cikket, hanem a képzetlenségre, és arra, hogy a képzetlen ember szinte bármit elhisz. Az, hogy a fentieket ellenőrök mondták, csak nehezíti a dolgot.) 

Kapcsold be a képek engedélyezését!

A másik legelterjedtebb "oktatási módszer", amikor a sofőrök egymástól tanulnak. Mondhatni "elmondják a tutit" egymásnak. Hát, egészen hihetetlen történeteket és megoldásokat hall az ember. Leginkább az autópályák mellett található parkolókban teszik mindezt. Ezt hívjuk "parkolói oktatásnak"Mi a baj ezzel?

 • így terjednek a "biztos, tuti jó" megoldások, amikről a legtöbbször kiderül, hogy totál hülyeségek (nem adunk tippeket, bár ismerjük ezeket...)
 • rengeteg hamis információ, adat, "egyéb megoldás" terjed el és cserél gazdát, amit később nagyon nehéz kiverni a sofőrök fejéből
 • némelyik ilyen "nálam bevált" módszer komoly bírságokat eredményez - jogosan -, amikor is sofőrként csodálkozol majd, hogy "de hát én úgy csináltam, ahogy a Józsi mondta" (a bírságtól ez nem ment meg TÉGED)
 • ennél csak az a rosszabb, hogy ha egy hülyeséget az ellenőr mond, "tanít" a sofőrnek, és aztán sofőrként megpróbálsz erre hivatkozni - és csodálkozol, hogy senkit sem érdekel csak kapod a csekket (ahogy azt a fenti 3 példában leírtam)
 • a "parkolói oktatás" olyannyira elterjedt, hogy kínkeserves dolog megértetni a sofőrökkel a vállalkozások részéről, hogy felejtsék el azt a sok marhaságot, amit így tanultak - sofőrként és vállalkozásként pedig súlyos árat kell fizetned ezekért (most csak hümmöghetsz ezen, de sajnos a tények mást mutatnak)
 • ebben mégis az a legrosszabb, hogy a sofőrök (és sokszor a vállalkozások is) NEM akarnak megválni ettől a fajta oktatási módtól, mivel sok okos, hasznos és valóban használható információt is kapnak, amiért azt gondolják, hogy MINDEN információ, amit kapnak, az valós és használható - amíg ki nem derül az ellenkezőjeInformációd zöme, tudásod java sofőrként és vállalkozásként neked is valószínűleg a "parkolói oktatásból" származik. Nekünk semmi bajunk ezzel, kivéve, hogy MINDEN sofőr, aki KIZÁRÓLAG így szerezte tudását, pengeélen táncol! A vállalkozások pedig NINCSENEK biztonságban, ha kizárólag így "oktatják" a sofőrjeiket vagy csak ilyen sofőrjeik vannak. A csekket végül is valakinek ki kell fizetnie...

 


 

Használd együtt a korongot és a Tevékenységigazoló lapot - és fizesd a büntetést!

Még tegnap este is oktattam egy céget, ahol hallottam egy olyan dolgot, hogy a hajam is égnek állt tőle. Ezt a rendőr mondta neki, és azóta így csinálja. Aztán tegnap szembesítettem vele, hogy miért is nem kellene ezt csinálnia.

Az illető cég kisautóval is fuvarozik és, kb. hetente egyszer vagy kétszer a 7,5-el is. A következő tanácsot kapta az illető az ellenőrtől:Ha egy hétig nem dolgozik a tachográfos autóval, mert csak a kicsi autót használja, akkor egyrészt irasson a vállalkozással egy Tevékenységigazoló lapot erre az időszakra, másrészt tegyen be egy korongot is a tachográfba, azon húzza ezen időszak alatt a pihenőt. Írja meg a korongot a nevére és a Tevékenységigazoló lapon is az egyéb munkát.Ezt mondták neki. Mi a baj ezzel?

 • Egyrészt, ennek így semmi értelme, mert olyan nincs, hogy egy hétig használunk egy korongot, mivel legfeljebb 24 órányi időtartamig használhatjuk. Az egy hetes korong mindenképpen problémás.

 • Nem javasoljuk, hogy ugyanarról a dologról korong is és Tevékenységigazoló lap is legyen: vagy az egyik, vagy a másik.

 • De ami a legfőbb probléma, hogy egymásnak ellentmondó adatok szerepelnek ugyanarra az időszakra. Ugyanis, a koronggal pihenőidőt húz (amellett, hogy szabálytalan a 24 órát meghaladó koronghasználat). A Tevékenységigazoló lapon bejelöli, hogy "olyan járművet vezet, ami tartozik az 561/2006/EK rendelet hatálya alá. Tehát, egyéb munkát végez.

  Mivel a korong is és a Tevékenységigazoló lap is (megfelelően kitöltve) hiteles okmány, dokumentum, ezért itt két, egymásnak teljesen ellentmondó információ szerepel, két, hiteles okmányon. Az egyik szerint pihenőidőt töltött a járművezető, a másik szerint egyéb munkát ("kisautót" vezetett).

  Melyik az igaz? Döntsd el te!


Az a probléma, hogy ha egy személy saját maga csinál hülyeségeket, és fizeti a büntetést, az az ő dolga. De ha valaki valótlan, botor dolgot mond vagy tanít sok másiknak, és így azok hülyeségeket csinálnak, az egy egészen más tészta. És az is igaz, hogy senkinek nem kell elhinnie ezeket, hanem utána kéne járnia, hogy ez így van-e?

 

 

Mi abban segítünk, hogy valós dolgokat, valós adatokat mondunk neked. Hogy ne akkor derüljön ki, hogy marhaságot tanultál, amikor "perkálnod kell" a büntetést.


 
Az én javaslatom EZ...

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv + CDTanuld meg, hogyan közlekedj bírságmentesen, hogy NE legyen szükséged a fentiekre! Azért ez mégiscsak olcsóbb és sokkal kevesebb macerával jár!

Tanuld meg, hogyan készülj fel a telephelyi ellenőrzésekre!

Tanuld meg, milyen speciális ismeretekre van szükséged a járművezetők munkaügyét illetően!

Értelmezd megfelelően a jogszabályokat! Jó, ha tudod, mi mit jelent, hogyan értelmezd és alkalmazd! Sok dolog van, ami zűrzavaros.

Több évnyi tapasztalat alapján megírt könyv, mely sok száz kérdésedre ad választ! Ne habozz megrendelni a saját példányodat!
Miért kell rendelkezned ezzel a könyvvel?

Miért feltétlenül ajánlott, hogy beszerezd a saját példányodat ebből a könyvből?

 • mert referencia mű, aminek ott kell lennie nálad a jármű csomagtartójában vagy a szélvédő alatt, hogy kéznél legyen;
 • mert ha most kezded a szakmát, akkor az AETR és a munkaügy területén nem találsz ennél jobb művet, ami ennyire jól megalapozna
 • mert ha már "régi motoros vagy", akkor is hallhatsz kollégáktól vagy ellenőröktől is olyan dolgokat, amiktől égnek állhat a hajad; ez a könyv tisztába teszi ezeket a félreértéseket, kivesézve a jogszabályi pontokat;
 • mert a legtöbb dolog, amiért bírságolnak, kifejtésre kerül a könyvben, a jogszabály "védőleplébe bugyolálva"; tehát, nem csak választ kapsz rá, hanem magát a jogszabályi részt is mellétesszük, ami azért fontos, mert így bátran hivatkozhatsz az érintett jogszabályra az ellenőrzés során;
 • mert "tudsz mihez nyúlni", tudsz mire hivatkozni, ha bajba kerülsz vagy valamiért elbizonytalanodsz.

 

AETR emberi nyelven!

 

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknakMiért jó, ha sietsz?

A könyvből 500 darabot lehet vásárolni, de 4 hét alatt már 300 elfogyott belőle! Tehát, jó ha sietsz, mielőtt elfogy! A bírság UTÁN már sokszor késő! És most még BÓNUSZT is kapsz a könyv mellé!

 • felteheted a 3 legégetőbb kérdésedet, ami a leginkább foglalkoztatja a vállalkozásodat, amire a leginkább szeretnél választ kapni, ami már régóta olyan kérdésként él benned, amit senki nem tudott számodra érdemi módon megválaszolni: mi ezeket megválaszoljuk;
 • beküldheted 3 "leggázosabb" korongodat, amiről úgy gondolod, "ezzel nagyon nem tudok mit kezdeni", és szeretnéd, ha elmondanánk róla a véleményünket; szeretnéd, hogy megtudd, mik voltak a hibák ezeken a korongokon, de nem igazán tudod: mi megválaszoljuk ezt is;
 • a már létező AETR "fegyverarzenált", amiből sok százat vásároltatok az elmúlt hónapban, 20%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg a könyv mellé, így, ha lemaradtál valamiről, akkor ezáltal módodban áll kiegészítened a könyvtáradat; (egyszerűen olyan átfogó ez a témakör, hogy noha vannak átfedések az egyes anyagok között, mégis, mindegyik anyag egy kicsit más szemszögből világítja meg a dolgokat); nem csak most teheted ezt meg, hanem bármikor a jövőben, ha úgy döntesz, hogy ezeket szeretnéd birtokolni;

Mennyiségi kedvezmény: minimum 5 példány esetén 10%, (egészen 9 példányig), 10 példány esetén 15% kedvezményt kapsz könyvenként. Ennek feltétele, hogy a vásárlás EGYSZERRE történjen. A mennyiségi kedvezmény csak a könyvekre vonatkozik, az egyéb kiadványokra nem. A mennyiségi kedvezmény itt nem kerül feltüntetésre, de a számlán ezt már érvényesítjük!

 

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknakKépek a könyvről...

(Az adott képre kattintva új ablakban megnyílik a kép nagy méretben, így akár bele is olvashatsz a könyvbe...)

 

Megérkeztek a könyvek
Megérkeztek a könyvek

Kicsomagolt könyvek
Kicsomagolt könyvek

Kicsomagolt könyvek
Kicsomagolt könyvek - 2

Borítékok a könyvhöz
Borítékok a könyvhöz

A könyv
A könyv

CD-k a könyvekhez
CD-k a könyvekhez

Előzetes megrendelések
Előzetes megrendelések

Napi könyvpostázás
Napi könyvpostázás

Részlet a könyvből - 1
Részlet a könyvből - 1

Részlet a könyvből - 2
Részlet a könyvből - 2

Részlet a könyvből - 3
Részlet a könyvből - 3

Részlet a könyvből - 4
Részlet a könyvből - 4


 

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknakAZONNAL KÉREM a saját példányomat!

 

AZONNAL igényt tartok a saját példányomra/példányaimra + kérem a BÓNUSZOKAT (ahogy fentebb olvashattam)!

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv
 


2 CD a könyv mellé - ERŐSEN AJÁNLOTT!!!


A könyv mellé KÉT CD-t is kiadtunk, amik nagyon hasznosak, mivel még teljesebbé teszik a könyv megértését, használatát.
AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak

Az egyik CD-n a könyv még könnyebb megértésével kapcsolatban hallhatsz hasznos információkat. Kiegészíti a könyvet, példákon keresztül adva még nagyobb megértést és további magyarázatokkal szolgál az egyes fejezetekhez, kiemelve a leglénygesebb pontokat, amikre okvetlenül figyelned kell, többek között az alábbi témákban:

 • Saját számlás szállítás buktatói: mi az, mi nem az (pl. egy tüzép KÉTFÉLE tevékenységgel bírhat: szállítás és fuvarozás is).
 • Mit tegyél, ha a pihenőidődet töltöd, és ellenőriznek? Mi a helyzet ekkor? Mi a teendő?
 • Elvihet-e az ellenőr ellenőrzés céljából?
 • Ellenőrizhetnek-e újra azért, amiért már egyszer ellenőriztek? Bírságolhatnak-e azért, amiért egyszer már szankcionáltak?
 • Mit jelent ténylegesen a MEGFELELŐ korongkitöltés és használat, beleértve a korong elejét és hátulját is?
 • Mi a menete a másik járműbe történő átszállás esetén? A korong cserék és váratlan helyzetek esete?
 • Járművezetői kötelességek - fontos információk!
 • Nehézségek, problémák, mizériák a pihenőidők megfelelő igazolásával kapcsolatban. A helytelen igazolás veszélyei.
 • Négykezes járatok: ellentmondások, félreértések, rossz értelmezések
 • A jogszabályok a MEGRENDELŐKRE, UTAZÁSSZERVEZŐKRE is vonatkoznak!
 • A mentesség megfelelő értelmezése, használata, buktatói - mire figyelj oda? Mi az az ALAPVETŐ dolog, amit mindenképpen tudnod kell?
 • Az utazó munkaválallók munkaideje - speciális törvényi vonatkozások értelmezése. Miért nem elég a Munka Törvénykönyve?
 • A lehetetlent eltöröltük! Megfelelhetsz az ellenőrzéseken!

Szemináriumi CD a könyv alapján, a nagyságrendekkel megnövelt tudás érdekében!

A könyv alapján 2012 április 7-én megtartott AETR szeminárium TELJES felvétele CD-n!

Az EGYETLEN CD, ami a teljes szemináriumot tartalmazza, Dankó László hozzászólásaival, magyarázataival, 32 résztvevő kérdéseivel.

A CD önmagában NEM vásárolható meg és CSAK a könyvvel együtt rendelhető (később sem lehet megrendelni). Ezért, ha MOST nem rendeled meg, akkor örökre lemaradsz erről a rendkívül fontos előadásról.

A CD hossza 5 óra 44 perc, és a könyv mellett bármikor meghallgatható.

A remekül felépített, részletes előadás mellett több tucat kérdést is meghallgathatsz, amik önmagukban komoly oktató erővel bírnak. De ezt CSAK a könyvvel együtt rendelheted.


Mit hagysz ki, ha NEM érdekel a könyv és a CD-k? Miről volt szó a szemináriumon?
AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak
 1. Bevezető, szeminárium indítása
 2. Nincs mentséged!
 3. AETR vagy 561-es rendelet?
 4. Fuvarozás vagy saját számlás szállítás?
 5. Birságolással kapcsolatos információk
 6. Menetlevél, fuvarlevél, hibás tachográf vagy korong
 7. Ellenőrzések, információk, és a 261-es rendeletről röviden
 8. Mit ellenőriznek - analóg tachográfok
 9. Mit ellenőriznek - digitális tachográfok
 10. További adatok az ellenőrzésekről - mit tehetsz?
 11. Súlyos megszegések
 12. E-jel kompatibilitás és a V-max értelmezése
 13. Korong eleje és hátulja - hatályon kívüli tevékenységek kezelése
 14. Koronghasználat járműváltás esetén
 15. Korongrajzolatok
 16. Digitális tachográf, UTC-idő, a telephelyen belüli mozgás ideje
 17. Járművezetői teendők, a módkapcsoló és a lerakónál töltött idő
 18. Négykezes
 19. Munka, szünet, napi és heti pihenőidők
 20. Napi és heti vezetési idők
 21. Kompon, vonaton történő szállítás
 22. Mentesség, kivételek, ezek igazolása
 23. Tevékenységigazoló lap
 24. Eltérések a vezetési és pihenőidőtől a gyakorlatban
 25. További kérdések
 26. Tesztkérdések megválaszolása, további információk
 27. Telephelyi ellenőrzések és a vállalkozás kötelezettségei - 1. rész
 28. Telephelyi ellenőrzések és a vállalkozás kötelezettségei - 2. rész
 29. Utazó munkavállalók munkaideje - 1. rész
 30. Utazó munkavállalók munkaideje - 2. rész
 31. Utazó munkavállalók munkaideje - 3. rész

 

Interjú Rádió 171. Kattints ide és hallgas meg egy részt a szemináriumból! Kérdések megválaszolása.

2. Kattints ide és hallgas meg egy részt a szemináriumból! Részlet az Utazó munkavállalók munkaideje előadásból.

A fenti 2 részlet kb. 20 perc az 5 és 3/4 órás szemináriumi CD-ből. Mégis, már ezekből is tanulhatsz! A teljes CD pedig új alapokra helyezi az AETR-tudásodat. A könyvvel együtt valódi kincs a fuvarozóknak és saját számlás szállítóknak.

 

A két CD és a könyv együtt TELJESEN új alapokra helyezi az AETR-el kapcsolatos megértésedet. Ilyen kiváló ár/érték arányú kiadványt SEHOL máshol nem találsz a piacon. Ha azt mondod, neked NINCS szükséged a könyvre és a CD-kre, mert "megoldod magad", akkor SEMMIKÉPP NE rendeled meg azokat! Ebben az esetben viszont marad a "parkolói oktatás..."

 

Kattints ide gyorsan, hogy beleolvass az eddigi könyvolvasók véleményébe! Ők MIÉRT ajánlanák Neked?

 

  

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv 8.500,- ft + 5% Áfa áron megrendelő űrlap, valamint kiegészítő megrendelő az egyéb AETR anyagokra!

 

 

AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv

4 hét alatt több, mint 300 darab elfogyott! Kattints ide, hogy lásd, rendelhetsz-e még belőle!

Ha igen, add le rendelésed MOST!

Ez egy rendkívül értékes befektetés, mellyel a biztonságodat, és a bírságra költendő pénzedet válthatod meg!

(Megjegyzés: az adatokat minden reggel aktualizáljuk, frissítjük.)

 

Figyelem! Ha bármikor elakadsz a rendelés során, vagy valamit nem értesz, nehézségbe ütközik az űrlap kitöltése, akkor hívd a 06-70/379-4957-es telefonszámot! Kolléganőnk eligazít.

 

 

Megszerzem
Ügyintéző adatai:
Neve:
E-mail címe:
Telefonszáma:

Postázási cím:
Vevő neve:
Irányítószám:
Város:
Utca/házszám:
AETR és munkaügy a gyakorlatban fuvarozóknak könyv + CD
Számlázási cím:
ugyanaz, mint a postázási cím
Neve:
Irányítószám:
Város:
Utca/házszám:

Fizetés módja:

 

Személyes átvétel és fizetés is megoldható, előzetes egyeztetést KÖVETŐEN. Ebben az esetben természetesen nincs postaköltség.

 

A "minimum kötelező" tananyagok...
Kérem Termék neve Ára Áfa Darab Bruttó ár
  8 500 Ft 5%
0
  390 Ft 27%
0
  780 Ft 27%
0

(Ha valamelyik CD-t nem kéred, vedd ki a pipát a négyzetből. De vigyázz! Később ezeket a CD-ket önállóan már NEM rendelheted meg, mert csak a könyvvel együtt rendelhetők!)

 

További fegyverarzenál

 

A "fegyverarzenál" további jól bevált anyagai. Ha nincsenek meg, akkor javasoljuk ezeket is, hogy "teljes legyen a könyvtárad". Figyelem! Ezen az akciós áron csakis akkor juthatsz hozzájuk, ha a könyvet is megvásárolod! Ha az adott tétel piros szövegére kattintasz, akkor egy rövid leírás jön fel azzal az anyaggal kapcsolatban.

 

Kérem Termék neve Ára Áfa Darab Bruttó ár
  1 900 Ft 27%
0
  1 900 Ft 27%
0
  1 300 Ft 27%
0
  2 300 Ft 27%
0
  1 600 Ft 27%
0
  7 900 Ft 27%
0
  8 900 Ft 27%
0
  17 700 Ft 27%
0

 

 
 Összesen (bruttó ár):
0